Ward Lemmelijn mag proberen olympische kwalificatie in skiff af te dwingen

  Ward Lemmelijn won zaterdag de Belgische trials in Willebroek.

  Ward Lemmelijn is de Belgische vertegenwoordiger in de skiff voor de olympische kwalificatieregatta van 5 tot 7 april in Varese in Italië. De wereldkampioen indoorroeien won afgelopen zaterdag de Belgische trials in Willebroek en gaat in Lombardije voor 1 van 3 tickets voor de Spelen in Tokio.

  Sneller dan verwacht krijgt Lemmelijn dus een kans op de Spelen. Voor de imposante roeier, die 4 jaar geleden nog voetbalde bij Roda, zijn de Spelen van Parijs in 2024 het grote doel. Daar wil de 24-jarige het goud pakken in de skiff.

   

  Lemmelijn is al enkele jaren wereldkampioen indoorroeien en zit nog maar een dik jaar in een echte boot. Door de enorme vooruitgang die hij het voorbije jaar maakte, komt die olympische kans mogelijk al 3 jaar eerder. Omdat hij de beste was in de trials, kon de roeifederatie niet meer aan hem voorbij.

   

  Pierre De Loof en Ruben Claeys werden geselecteerd om de Belgische kleuren te verdedigen in de dubbeltwee op het Europees kampioenschap, dat van 9 tot 11 april eveneens in Varese plaatsvindt.

   

  Tim Brys en Niels Van Zandweghe, die hun olympisch ticket al op zak hebben, treden daar aan in de lichte dubbeltwee.

   

  De selecties voor de wereldbekerregatta's, het EK beloften en de laatste olympische kwalificatierace (15-17 mei in Luzern) worden later bekendgemaakt. 

   

  Varese begin april is de Europese kwalificatierace voor Tokio, in Luzern half mei is er nog een laatste mondiale kwalificatie waar ook Europeanen nog mogen meedoen. 

  Bekijk de Sportweekendreportage met Lemmelijn van het voorbije weekend:

  De koning kwam vandaag naar Brys-Van Zandweghe kijken: