Voor het eerst geen corona-inbreuken in onze voetbalcompetitie

  AA Gent viert bescheiden.

  Als het goed is zeggen we het ook. De voorbije speeldag in de Jupiler Pro League en 1B stelden de waarnemers voor het eerst geen inbreuken vast op de coronaprotocollen. Er werden dus geen groepsknuffels gegeven en niemand werd betrapt op het schenden van de mondmaskerplicht.

  De Pro League, de vereniging van profclubs, is tevreden dat alle maatregelen afgelopen weekend correct werden opgevolgd en hoopt dat dit een voorbode is voor de resterende wedstrijden van het seizoen. 

   

  Deze week nog maakt de Pro League de tussentijds balans op van het aantal inbreuken en het ingezamelde geld. 

   

  Voor een inbreuk op de maatregelen riskeren clubs uit 1A tot 10.000 euro boete. In 1B bedraagt de maximumboete 5.000 euro. Dat geld wordt integraal doorgestort naar Tele-Onthaal en Tele Acceuil.