Bestolen op én naast het veld: basketbalcoach ontploft na "oneerlijke nederlaag"

  Gianmarco Pozzecco zal zich zijn tripje naar Tsjechië nog lang herinneren.

  Basketbalcoach Gianmarco Pozzecco verloor gisteren met zijn club Dinamo Sassari met één punt verschil van ERA Nymburk in de Champions League. De Italiaan kookte achteraf van woede op de persconferentie. Op dat moment wist hij niet eens dat zijn team tijdens de wedstrijd werd bestolen in de kleedkamer.

  Sassari verloor uiteindelijk met 90-89 van Nymburk, de club van Retin Obasohan, die 9 punten maakte voor zijn Tsjechische club. Vooral over de scheidsrechters was Sassari-coach Pozzecco achteraf helemaal niet te spreken.

   

  Op de persconferentie na de wedstrijd werd het hem dan ook allemaal wat te veel. "Mijn jongens hebben 25 uur gereisd om dan zo te verliezen. Dat is gewoon oneerlijk", riep hij naar de verzamelde journalisten. 

   

  Over de wedstrijd zelf wilde de 48-jarige Italiaan niets kwijt. Miro Bilan, één van zijn spelers, stond ook de pers "te woord". Hij kreeg van zijn coach te horen dat hij zo snel mogelijk weg moest gaan. "Zeg iets doms en verlaat dan de zaal."

   

  Alsof dat nog niet genoeg was voor Sassari, werd het team nog tijdens de wedstrijd bestolen ook. Een onverlaat was de kleedkamers van de bezoekers binnengedrongen en nam er heel wat waardevolle dingen mee.

  Pozzecco ontploft in de perszaal:

  Het team werd bovendien ook nog bestolen: