Met deze auto wil Ferrari het barslechte seizoen 2020 doorspoelen

  Carlos Sainz jr. en Charles Leclerc zullen plaatsnemen in de SF21.

  Ferrari heeft als laatste zijn auto voor het nieuwe Formule 1-seizoen voorgesteld. Met de SF21 wil het legendarische team beter doen dan het desastreuze seizoen 2020. Charles Leclerc en nieuwkomer Carlos Sainz jr. zullen aan het stuur zitten.

  2021 wordt een overgangsseizoen in de Formule 1, volgend jaar veranderen heel wat regels, maar Ferrari heeft wat recht te zetten. 

   

  Vorig jaar werd het trotse team meer dan eens naar huis gereden. De rode auto's eindigden pas als 6e in het constructeurskampioenschap, slechts 3 keer stonden de rijders op het podium.

   

  Daar moet de SF21 verandering in brengen. "We hebben de auto op elk vlak proberen te veranderen", legt teambaas Mattia Binotto uit. "De aerodynamica is verbeterd en de SF21 beschikt over een volledig nieuwe krachtbron."

   

  Vooral op de rechte stukken zou de nieuwe Ferrari weer op punt staan. Daar hadden de Italianen vorig seizoen een groot probleem.

  De aerodynamica is verbeterd en de auto beschikt over een volledig nieuwe krachtbron.

  teambaas Mattia Binotto

  IN BEELD: De nieuwe Formule 1-auto van Ferrari

  De kleur van het koetswerk ziet er ietsje anders uit. Het achterste deel krijgt een klassiekere bordeauxrode tint.

   

  Charles Leclerc (23) en Carlos Sainz jr. (26) zullen met de nieuwe Ferrari racen. Die laatste maakte de overstap van McLaren.

   

  Het Formule 1-seizoen start op 28 maart met de Grote Prijs van Bahrein. De komende dagen testen de teams hun nieuwe auto's uit op het circuit.