Wereldberoemde Maracana wordt omgedoopt tot Rei Pelé Stadion

  Het Maracana stadion in Rio de Janeiro is één van de bekendste voetbalstadions ter wereld.

  Het wereldberoemde stadion Maracana in Rio de Janeiro krijgt een nieuwe naam. Het bestuur van de stad heeft besloten het om te dopen tot het stadion Edson Arantes do Nascimento - Rei Pelé, vernoemd naar de inmiddels 80-jarige voetballegende Pelé.

  Het Maracana stadion in Rio de Janeiro is één van de bekendste voetbalstadions ter wereld. Het werd gebruikt tijdens de WK's van 1950 en 2014 en ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen in 2016 vond er plaats.

   

  Voortaan zal het bekende stadion de naam dragen van de legendarische Braziliaanse voetballer Pelé. Dat besliste het stadsbestuur van de op één na grootste Braziliaanse stad gisteren. 

   

  "Het is een waardig eerbetoon aan een man die over de hele wereld wordt erkend voor zijn nalatenschap voor het Braziliaanse voetbal en voor de bijbehorende diensten aan ons land", aldus de beleidsmakers. "Rei" betekent "koning" in het Portugees.     

   

  Pelé, wiens volledige naam Edson Arantes do Nascimento is, speelde vaak in Maracana. Hij maakte er in 1969 het 1.000e doelpunt uit zijn indrukwekkende carrière tijdens het duel tussen Santos en Vasco da Gama.  

   

  Het stadion droeg lange tijd de naam van Mario Filho, een journalist die in de jaren 1940 aandrong op de bouw ervan. Het merendeel van de Brazilianen gebruikt echter de benaming Maracana, verwijzend naar de wijk van Rio de Janeiro waarin het stadion ligt.

  Maracana tijdens het WK van 1950:

  Maracana tijdens het WK van 2014: