Franky Van der Elst: "Cobbaut kan de plek van Delcroix weer innemen"

  Elias Cobbaut aan het werk voor de Rode Duivels.

  Anderlecht kan dit seizoen niet meer rekenen op de geblesseerde Hannes Delcroix. Franky Van der Elst ziet in Elias Cobbaut de ideale plaatsvervanger van Delcroix in de defensie: "Als hij zijn niveau weer oppikt, is er geen groot probleem voor Anderlecht", vertelt de coach annex analist.

  Elias Cobbaut liep deze zomer een breukje in zijn enkel op. De verdediger van Anderlecht is na een lange revalidatie opnieuw speelklaar. 

   

  Net op tijd om de blessure van Hannes Delcroix op te vangen, meent Franky Van der Elst. "Als Cobbaut zijn niveau weer oppikt, is er geen groot probleem voor Anderlecht".

   

  "Het is een ander type, maar toch vergelijkbaar", gaat Van der Elst verder. "Het voordeel van Cobbaut is zijn ervaring. Hij heeft al meer matchen op de teller dan Delcroix."

  Bij KV Mechelen deed Cobbaut al veel ervaring op.

  Franky Van der Elst ziet gelijkenissen in het verhaal van beide heren. "Ze zijn even oud, 22 en 23 jaar, en genoten alle twee al van een selectie bij de nationale ploeg. Spijtig dat ze allebei uitvielen in het jaar waarin ze moesten bevestigen."

   

  "Het is vooral erg  voor Hannes zelf,  maar ook voor Anderlecht is het een aderlating. Samen met Miazga vormde hij centraal achterin een zeer stabiel duo", vertelt Van der Elst.

  Anderlecht werd op 1 na het minst gepasseerd, daar heeft Delcroix een aandeel in

  Franky Van der Elst

  "Ze kregen opvallend weinig doelpunten tegen. Anderlecht is de club die tot nu toe op 1 na het minst gepasseerd is (enkel Club Brugge doet beter). Delcroix heeft daar zeker zijn aandeel in."

   

  Van der Elst vindt ook dat Delcroix dit seizoen grote stappen heeft gezet. "Ik heb hem bij de U19 van België nog onder mijn hoede gehad. Toen maakte hij af en toe een foutje. Nu is hij zeer geconcentreerd en maakt hij zowel positioneel als technisch nog weinig dwalingen."

  Hannes Delcroix verliet zondag het veld met een knieblessure.