VIDEO: Winnende Jolien D'hoore ontwijkt "op instinct" vallende Lorena Wiebes in de sprint

  Voor Jolien D'hoore is het haar eerste zege van het seizoen en dat op haar derde koersdag.

  Jolien D'hoore heeft de openingsetappe in de Healthy Ageing Tour (2.1) gewonnen. De snelle Belgische van topteam SD Worx was in de eerste rit de beste in de massasprint, al kwam ze bijna ten val in de laatste rechte lijn.

  De Healthy Ageing Tour is de eerste UCI-wedstrijd voor vrouwen op Nederlandse bodem dit seizoen. De driedaagse rittenwedstrijd begon vandaag met een etappe op het TT circuit van Assen.

   

  Zoals verwacht eindigde de openingsetappe in een massasprint en dan was het vooral uitkijken naar Jolien D'hoore, bezig aan haar afscheidsseizoen.

   

  De snelle Belgische kwam in de laatste rechte lijn bijna ten val nadat Lorena Wiebes plots keihard tegen het asfalt smakte voor haar. 

   

  Ze kon de Nederlandse nog net ontwijken, waarna ze nog over Alice Barnes naar de zege snelde. 

   

  Uiteraard is D'hoore ook de eerste leidster in de Healthy Ageing Tour, die overmorgen eindigt met een etappe met 17x de VAM-berg. Morgen wordt er tegen de klok gereden in Lauwersoog.

  Jolien D'hoore (uiterst rechts) ontwijkt de vallende Lorena Wiebes in de sprint.

  D'hoore blijft nog net recht: "Op instinct"

  "Het was een heel hectische sprint", vatte Jolien D'hoore samen na haar eerste zege van het seizoen. "Iedereen kwam van alle kanten, omdat de weg zo breed was. De snelheid was ook zeer hoog. In de finale waren er enkele valpartijen."

   

  In volle sprint ging Wiebes tegen de vlakte en de Nederlandse sleurde D'hoore bijna mee. "Ik dacht dat ik over Lorena zou vallen, maar ik kon er nog net langs. Geen idee hoe. Op instinct, en met een beetje geluk, denk ik. (Alice) Barnes had dan een gaatje, maar gelukkig kon ik haar op de finish nog voorbij."

   

  In haar laatste seizoen als wielrenster verovert D'hoore zo al op haar derde koersdag een overwinning. "Het was duidelijk dat het vandaag een sprint zou gaan worden, en daarin wou ik mijn kans proberen te grijpen. Ik had een ploeg die me daarbij prima hielp. Dit was een goeie eerste dag. Het was ook echt leuk om op het circuit van Assen te rijden. Complimenten voor de "coronaproof" organisatie."

  Ik dacht dat ik over Lorena zou vallen, maar ik kon er nog net langs. Geen idee hoe. Op instinct, en met een beetje geluk, denk ik. 

  Jolien D'hoore

  Beelden van de sprint:

  Jolien D'hoore in de leiderstrui.