Mathieu van der Poel: "Geen klassementsambities in Tirreno-Adriatico"

  Mathieu van der Poel koerst vanaf morgen weer op Italiaanse bodem.

  Enkele dagen na zijn galavertoning in de Strade Bianche heeft Mathieu van der Poel de knop al omgedraaid richting Tirreno-Adriatico. "Die koers rijd ik vooral in functie van Milaan-Sanremo", zegt de Nederlandse kampioen.

  Vanaf woensdag peddelt Mathieu van der Poel mee in Tirreno-Adriatico. "De Strade Bianche is intussen wel doorgedrongen, denk ik", vertelt de Nederlander enkele dagen na zijn nummertje in Siena.

   

  "Het was een van mijn mooiste zeges. Zeker de manier waarop. Maar er komt nog heel veel aan. Het is niet dat mijn seizoen al geslaagd is. Het is wel leuk om zo te beginnen."

   

  Van der Poel kan de lijn doortrekken in Tirreno-Adriatico, waar hij vorig jaar een rit won.

   

  "Ik heb zeker geen klassementsambities voor deze editie. Ik ga eerder voor een ritzege. Ook met Tim Merlier, die een van de snelste renners in dit pak is. Ik rijd vooral in functie van Milaan-Sanremo (20 maart)."

  Merlier: "Ik heb vertrouwen, maar het is niet echt van moeten"

  "Ik start hier met vertrouwen", vult ploegmakker Tim Merlier aan. De sprinter van Alpecin-Fenix won vorige week de GP Samyn en de GP Monseré.

   

  "De verwachtingen zijn er wel tegen grote sprinters als Ewan en Gaviria. Ik hoop hier net als vorig jaar met een overwinning naar huis te gaan."

   

  "Of er nu minder druk is na de zeges vorige week? Neen, ik wil me elke wedstrijd bewijzen. Maar het is ook niet echt van moeten, vind ik. Het kan niet altijd bingo zijn."