Gert Verheyen: "De beste Yannick Carrasco is beter dan Thorgan Hazard"

  Gert Verheyen zag een sterke Yannick Carrasco aan het werk tegen Real Madrid.

  In Extra Time werd maandagavond weer uitvoerig gediscussieerd over het afgelopen voetbalweekend. Onder meer de wissel van Badji en de sterke prestatie van Yannick Carrasco in de Madrileense derby kwamen ter sprake. En Wesley Sonck probeerde het verschil tussen een kans en een mogelijkheid uit te doeken te doen.

  Vidarsson: "Wissel van Badji was niet correct"

  Club Brugge-spits Youssouph Badji scoorde tegen Zulte Waregem, maar werd door coach Philippe Clement toch al op het halfuur naar de kant gehaald. "Het was onder de ondergrens", vond Clement. Het Extra Time-panel nam het maandagavond op voor de 19-jarige Senegalees.

   

  "Clement zei dat Badji niet deed wat hij moest doen, maar ik weet niet wat hij beter had moeten doen met de ballen die hij kreeg", vraagt Wesley Sonck zich af. "Wat moet je daarmee doen?"

   

  Arnar Vidarsson had ook weinig begrip voor de wissel. "Ik vond het niet correct", klinkt het. "Clement had voor de match getwijfeld tussen Badji en Perez en ik denk dat hij dan te snel in de emotie gereageerd heeft. Ik vind het fout van Clement."

   

  Gert Verheyen: "Op dat moment is dat niet leuk, maar als je achteraf samen rustig de beelden bekijkt en op een fatsoenlijke manier uitlegt wat je van hem verwacht, dan moet het wel kunnen. Ik vind niet dat je het moet doen, maar je hebt het recht wel als trainer."

   

  "Met Bas Dost zou hij dat toch niet doen", denkt Filip Joos. "Terwijl die toch ook wel eens steken laat vallen in de combinatie."

  "De beste Carrasco is beter dan Thorgan Hazard"

  Gert Verheyen zag hoe Rode Duivel Yannick Carrasco het prima deed in de Madrileense derby. "Hij was uitstekend op dreef, zoals we hem kennen. De rol die hij vervult is toch wel zwaar", weet Verheyen.

   

  "Hij moet vaak meeverdedigen in een vijfmansdefensie en doet dan dingen die je een doorsnee linksachter niet ziet doen. Zowat alles wat hij deed, lukte ook."

   

  "Vreemd genoeg werd hij vervangen in de 64e minuut, al was het natuurlijk ook wel João Felix die ingebracht werd. Maar Carrasco was echt zeer goed, het zag er allemaal top uit."

   

  Filip Joos pikt in: "Hij is altijd top in de topmatchen. Tegen Barcelona was hij ook zeer goed. Dat defensieve heeft hij, denk ik, ook wel meer in zijn hoofd gestoken in zijn tweede periode bij Atletico."

   

  Yannick Carrasco of Thorgan Hazard op links bij de Rode Duivels? "De beste Carrasco wint dan toch", vindt Gert Verheyen. "Die is nog altijd net iets beter."

  Kans of mogelijkheid? Wesley Sonck legt het verschil uit

  Had Anderlecht nu veel kansen gehad tegen KV Mechelen? Of waren het mogelijkheden? En wat is het verschil tussen een kans en een mogelijkheid? Wesley Sonck probeerde het uit te leggen.

   

  "Vincent Kompany zegt altijd dat Anderlecht heel veel kansen krijgt, dus ik ben eens in het woordenboek gaan opzoeken wat een kans is", glimlacht Sonck.

   

  "Een kans is wanneer er de mogelijkheid is dat er iets gebeurt. Dan krijg je wel 100 kansen in een wedstrijd. Een mogelijkheid is een kans op succes. Wanneer mag je spreken van een kans? Voor mij is dat wanneer je een kans hebt om 100% op doel te schieten."

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time: