Lampaert wint broederstrijd met Campenaerts: "Paar slapeloze nachten voor Victor"

  Met een 9e plaats was Yves Lampaert de beste Belg in de tijdrit van Parijs-Nice. Daarmee stond hij 21 plaatsen hoger dan Victor Campenaerts.

  Victor Campenaerts heeft zich deze winter minder met het tijdrijden beziggehouden, "maar ik heb nog altijd meer op mijn tijdritfiets gezeten dan Yves", wakkerde hij op voorhand de speelse strijd met Yves Lampaert wat aan.

   

  Lampaert zou uiteindelijk het laatste woord hebben. "16 seconden sneller dan Victor. Dan is dat een supertijd, hé", lacht hij. "Nee, ik was uiteraard niet met Victor bezig, maar hij zal hier wel een paar slapeloze nachten over hebben en dat is tof."

   

  "Voor mijzelf was dit een goeie test. Top 10 in dit deelnemersveld is mooi. Ik ben tevreden met mijn conditie."

  Campenaerts: "Beetje controverse is altijd leuk"

  Victor Campenaerts wist dat hij geen al te hoge ogen zou gooien, maar probeerde met zijn schoenen toch op te vallen. "Ik doe altijd graag iets anders dan de rest."

   

  "Ik heb mijn schoenen van het werelduurrecord gedragen (zonder overschoentjes dus). Ik heb nog geen tijd gehad om de sokken van het team te testen, dus heb ik het maar zo gedaan. En een beetje controverse, dat is altijd leuk."

   

  Het wijst erop dat Campenaerts minder maniakaal bezig is met zijn tijdrit. "Ik merkte het dat ik niet veel in mijn tijdritpositie had gelegen. Dat legde mij duidelijk windeieren; Maar uiteindelijk heb ik me nog geamuseerd en rijd ik een degelijke tijdrit."

  Lees ook: