Gezien in Europa: de noodrem van Wolfsburg, ref De Jong en gigantische missers

  Op de buitenlandse grasmatten viel weer heel wat te beleven de voorbije week. Van de noodrem van Wolfsburg tot Frenkie de Jong die een jobje als ref krijgt aangeboden. Wij zochten de meest opvallende beelden voor u op en zetten ze hier op een rijtje.  

  De noodrem van Wolfsburg: Paulo Otavio

  In de match tussen Hoffenheim en Wolfsburg stond het in de slotfase 2-1 voor de thuisploeg. In de allerlaatste minuut kreeg Wolfsburg een hoekschop en zette het alles op alles om nog een punt uit de brand te slepen, zelfs doelman Koen Casteels trok mee naar voren.

   

  Maar de corner werd weggewerkt en Hoffenheim-spits Dabbur kon alleen op een leeg doel afgaan. Wolfsburg-verdediger Otavio wou een doelpunt voorkomen en trok op spectaculaire wijze aan de noodrem. Met een vliegende tackle hield hij Hoffenheim van een 3e doelpunt, maar een rood karton was logischerwijs zijn prijs.

  Doelman van Eibar steekt het ganse veld over, maar mist dan zijn strafschop

  Eerder dit seizoen benutte Eibar-doelman Marko Dmitrovic nog een penalty tegen Atletico Madrid, maar tegen FC Cadiz ging het mis voor de 29-jarige Serviër. 

   

  De doelman mocht bij een 1-0-achterstand aanleggen, maar zijn schot werd gekeerd door zijn collega-doelman Ledesma. Gelukkig voor Dmitrovic werd de penalty niet geklemd, waardoor hij rustig terug naar zijn doel kon. De 1-0 achterstand bleef wel tot het eindsignaal op het scorebord staan. 

   

  Dan loop je al eens het ganse veld over...

  Frenkie de Jong krijgt job als scheidsrechter aangeboden

  Tijdens de Copa del Rey-terugmatch tussen FC Barcelona en Sevilla is scheidsrechter José Sanchez het gemekker van Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong meer dan moe. "Wil jij fluiten?", klinkt het bij Sanchez terwijl hij zijn fluitje aan de Nederlander aanbiedt.

  Tielemans met een perfecte imitatie van Kevin De Bruyne

  "Wat Kevin De Bruyne kan, kan ik ook", moet Youri Tielemans zaterdagavond gedacht hebben. In de wedstrijd tussen Brighton & Hove Albion en Leicester City strooide Tielemans met een typische "De Bruyne-pass".

   

  In minuut 62 zette hij Kelechi Iheanacho achteloos alleen voor doel met een fabuleuze doorsteekpas. Bovendien had hij zijn ogen daar niet voor nodig. Kijk en geniet!

  Wie doet "beter"? Saïss of Pépé?

  In de categorie "grootste missers van het jaar" hebben er zich deze week 2 nieuwe kanshebbers aangemeld: Wolverhampton-middenvelder Romain Saïss en Arsenal-spits Nicolas Pépé. 

   

  Voor Saïss was het moeilijker om de bal uit het doel te houden dan hem tegen het net te duwen. Pépé trapte dan weer een gat in de lucht na een afgemeten voorzet.