Belgian Cycling schrapt alle jeugd- en amateurkoersen tot einde paasvakantie

  Nog geen wedstrijden voor jeugdrenners.

  Belgian Cycling reageert tevreden op de beslissing van het Overlegcomité waardoor er in grotere groepen in de buitenlucht kan worden gefietst. Maar alle jeugd- en amateurwedstrijden zijn geschrapt tot en met 18 april.

  In een update schetst Belgian Cycling de situatie voor de verschillende leeftijdscategorieën. Voor kinderen tot 13 jaar kan fietsen met maximaal 25 personen, sportbegeleiders worden niet meegerekend. 

   

  Voor jongeren vanaf 13 tot en met 18 jaar kan fietsen in een groep van maximaal 10 personen, sportbegeleiders worden niet meegerekend. Voor personen vanaf 19 jaar is fietsen met maximaal 10 personen (sportbegeleider inbegrepen) toegestaan, op voorwaarde dat de afstandsregels worden gerespecteerd.   

   

  Maar wedstrijden zijn nog niet voor meteen. Alleen professionele koersen zijn mogelijk na toestemming van de bevoegde minister. Ten vroegste vanaf begin mei zijn sportcompetities weer toegelaten.

   

  "Voor de jeugdcategorieën tot 13 jaar onderzoeken we de mogelijkheid voor de opstart van wedstrijdtrainingen per club vanaf 1 april volgens de huidige regelgeving." 

   

  "Omdat het Overlegcomité sportcompetities pas voorziet vanaf mei, worden alvast de andere jeugd en niet-professionele wielerwedstrijden stilgelegd tot het einde van de paasvakantie (18 april). Ondertussen overleggen we met de bevoegde instanties welke de mogelijkheden zijn voor de heropstart van alle wielerwedstrijden."