2021 krijgt wel een Amstel Gold Race (weliswaar op een afgesloten parcours)

  De laureaten van 2019 krijgen eindelijk een opvolger.

  De belangrijkste Nederlandse eendagskoers van het seizoen zal dit jaar wel georganiseerd kunnen worden. Op 18 april staat in Nederlands Limburg de Amstel Gold Race op het programma. Het parcours wordt wel grondig aangepast en de koers wordt achter gesloten deuren gereden, maar het licht staat dus op groen. 

  De Nederlandse voorjaarskoers werd in 2020 volledig geschrapt. Ook de najaarseditie in oktober ging met andere woorden dus niet door.

   

  In 2021 liggen de kaarten anders, al hebben de betrokken burgemeesters pas vandaag hun fiat gegeven.

   

  De Amstel Gold Race wordt ook grondig hertekend. Er wordt gekoerst op een afgesloten circuit van 17 kilometer met de Cauberg, de Geulhemmerberg en de Bemelerberg als kuitenbijters. De vrouwen rijden de lus 7 keer, de mannen 13 keer.

   

  Het mannelijke peloton zal de Cauberg wel negeren in de laatste ronde, want de finish ligt in Berg en Terblijt. Toeschouwers zijn niet toegelaten.

  "We danken de overheden voor hun steun"

  "Wij zijn ontzettend blij met het bericht van de overheden dat de Amstel Gold Race en de Amstel Gold Race Ladies Edition zondag 18 april verreden mogen worden", reageert koersdirecteur Leo van Vliet. 

   

  "Na de annulering in oktober 2020 hebben wij niet stilgezeten. We zijn in gesprek gebleven met overheden en hebben de plannen tot in detail kunnen uitwerken."

   

  "We zijn ons ervan bewust dat er richting zondag 18 april nog veel kan gebeuren, maar we danken de landelijke en regionale overheden voor hun steun in dit proces. Gezamenlijk kijken we nu vooral positief vooruit naar de dingen die wel mogelijk zijn."

  Kom al in de stemming met een terugblik op de laatste editie: