Messi brengt stem uit voor "belangrijkste verkiezingen uit Barça-geschiedenis"

  Lionel Messi had zijn zoon meegebracht om te gaan kiezen.

  Vandaag beslissen de socio's van FC Barcelona wie hun club de komende 5 jaar mag leiden. Een belangrijke keuze met het oog op de koers die de noodlijdende club zal varen.

  In oktober stapte Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu op bij Barcelona, nadat zijn positie onhoudbaar was geworden na berichten over de precaire financiële situatie bij de club.

   

  3 kandidaten behaalden genoeg handtekeningen om mee te mogen dingen bij de nieuwe voorzittersverkiezingen. Joan Laporta lijkt de topfavoriet, niet alleen omdat hij de meeste handtekeningen verzamelde, maar ook omdat hij de functie al eens eerder met succes bekleedde (2003-2010).

   

  Victor Font zou wel eens de grootste uitdager kunnen worden van Laporta. Font is een zakenman die in Dubai woont en die al jaren supporter is van Barcelona. Hij wil zijn kennis en connecties gebruiken om Barcelona er financieel weer bovenop te krijgen. Font pleit bovendien voor een terugkeer van Xavi bij Barça, maar deze keer als coach.

   

  De derde kandidaat is Toni Freixa, een advocaat en ex-directeur bij Barcelona die ook in 2015 kandidaat was. Freixa pleit voor stabiliteit, volgens hem de enige mogelijkheid om de huidige storm te overleven.

  Ook Messi brengt zijn stem uit

  Wat de drie voorzitters alvast gemeen hebben, is dat ze allen in de gunst van Lionel Messi proberen te komen. In de verschillende debatten en interviews in de aanloop naar deze veelbesproken verkiezingen lieten ze allemaal weten Messi aan boord te willen houden, ook al lijkt de kleine Argentijn zelf op een vertrek aan te sturen.

   

  Messi bracht zelf in ieder geval ook zijn stem uit voor de verkiezingen, samen met zijn zoon. Ook andere spelers als Riqui Puig en Sergi Roberto kwamen opdagen.

   

  "Dit zijn de belangrijkste verkiezingen uit de geschiedenis van FC Barcelona", zei Joan Laporta nadat hij zijn brief in de stembus had gedeponeerd. Ook Victor Font noemde de verkiezingen "historisch". "We hebben de toekomst in onze handen."