Wout van Aert (4e): "Winst zat er vandaag niet in, ik mis nog wat scherpte"

  Wout van Aert boekte in zijn 4e deelname aan de Strade Bianche zijn "slechtste" resultaat: een 4e plaats. "Ik was op de afspraak, alleen was ik niet goed genoeg in de finale."

  Terwijl hij afgelopen zomer nog zelf de sloophamer bovenhaalde, kreeg Wout van Aert deze keer zelf een klop van die hamer op de steilste stroken. "Toch moet ik tevreden zijn", zegt hij na zijn eerste wegkoers van het jaar.

   

  "Ik kreeg het als allereerste moeilijk in die kopgroep, maar uiteindelijk word ik toch nog vierde. De inhoud is er dus wel, alleen de scherpte ontbreekt nog."

   

  "Op de lange grindstroken was ik nochtans goed en kon ik het verschil maken. Maar op de steile stukken kwam ik een beetje tekort. Die overdrive moet er nog bijkomen. Dat laatste procentje was er nog niet."

   

  "4e is mijn slechtste resultaat hier, maar daar kun je wel mee thuiskomen. Je wil uiteraard winnen, maar dat zat er vandaag niet in. Als ik nog iets beter kan worden, dan gaan we een mooi klassiek seizoen tegemoet."

   

  En de zege van zijn eeuwige rivaal Van der Poel? "Op die laatste strook zag ik al hoe indrukwekkend hij was. De beste wint hier altijd."

  Lees ook: