Greg Van Avermaet (19e in Strade Bianche): "Ik heb me opgeblazen"

  Greg Van Avermaet kon niet volgen toen de kopgroep wegreed.

  Olympisch kampioen Greg Van Avermaet kon zaterdag geen hoofdrol opeisen in de Italiaanse wielerklassieker Strade Bianche. "Ik kon niet volgen  op het moment waarop het gebeurde", was de Belg van AG2R eerlijk.

  Op ruim vijftig kilometer voor de finish schoof Van Avermaet nog mee in een grote groep die anticipeerde. Maar toen Julian Alaphilippe en Wout van Aert de wedstrijd deden ontploffen, moest Van Avermaet passen.

   

  Niet door materiaalpech, zo bleek. "Ik denk dat ik in de juiste positie zat op de stroken waar dat moest. Ik anticipeerde een beetje voor Sante Marie, wat een goed idee was, denk ik."

   

  "Maar op het laatste stuk van die strook verloor ik in de afdaling een beetje contact." En daarna nekte Van Avermaet zichzelf in een poging om het gaatje meteen weer toe te rijden.

   

  "Ik probeerde het gat te dichten, maar mijn benen antwoordden niet op dat moment. Ik blies me daar wat op. En dat was niet goed, want ik verloor veel posities."

  "Ik heb niet het gevoel dat ik alles heb kunnen geven"

  Zo kwam Van Avermaet als 19e en met een onvoldaan gevoel over de finish in Siena. "Ik slaagde er wel in te herstellen van de inspanningen, maar mijn wedstrijd zat erop. Jammer, want ik heb het gevoel dat ik vandaag niet alles heb kunnen geven."

   

  "Normaal kom je over de finish met het gevoel dat je onderweg alles achtergelaten hebt wat in je zit. Maar dit jaar is het raar: ik was niet bij machte om mee te gaan op het moment waarop het gebeurde en daarna zat mijn race erop omdat ik niet in de kopgroep zat."

  Lees ook: