Casse: "Nog altijd volle vertrouwen dat ik 100 procent zal zijn op Spelen"

  Matthias Casse greep alweer naast een bronzen medaille.

  Vicewereldkampioen Matthias Casse (-81 kg) heeft voor de tweede keer op rij naast een medaille gegrepen. Toch maakt hij zich nog geen zorgen met het oog op Tokio 2020: "Ik blijf progressie maken."

  Op de Masters uitgeschakeld in de eerste ronde, in Tel Aviv verloren in de kamp om het brons en ook in Tasjkent (Oezbekistan) geen medaille. Matthias Casse had zich zijn seizoensstart waarschijnlijk anders voorgesteld.

   

  Toch was de Europese kampioen nog positief na zijn nederlaag tegen landgenoot Sami Chouchi. "Ik hou een beter gevoel over aan dit toernooi dan aan Tel Aviv, hoewel het resultaat hetzelfde is", zei hij. 

   

  "Mijn eerste 2-3 wedstrijden gingen echt heel goed, met hetzelfde gevoel als voor de coronacrisis. Ik kon met plezier op de mat staan en mijn ding doen. Daar ben ik heel tevreden over."

  Normaal gezien groei ik in een competitie en word ik beter en beter, maar nu en de laatste competities was dat niet het geval.

  Matthias Casse

  "Maar na die lange kamp tegen de Mongool Dagvasuren Nyamsuren had ik het moeilijk om weer te recupereren en klaar te zijn voor de halve finale. En vervolgens ook voor de bronzen medaillewedstrijd."

   

  "Normaal gezien groei ik in een competitie en word ik beter en beter, maar nu en de laatste competities was dat niet het geval. Dit kan ik weer meenemen naar de volgende competities. Ik weet nu waaraan ik moet werken."

   

  "Het zal nu wel nog even duren voor ik aan een volgende competitie deelneem, waarschijnlijk de Grand Slam in Antalya begin april. Dus ik heb een kleine maand tijd om goed te trainen."

   

  "Ik blijf progressie maken, elke competitie gaat het iets beter. Dus ik heb er nog altijd het volle vertrouwen in dat ik op de Spelen 100 procent zal zijn."