Zes handbalteams doen gooi naar titel en Europese tickets in mini-competitie

  Bocholt is dé te kloppen ploeg in de mini-competitie.

  De Koninklijke Belgische Handbalfederatie organiseert tussen 17 april en 5 juni een nationale competitie met zes ploegen. Zij vechten voor de titel en de Europese tickets.   

  De zes geselecteerde ploegen hadden normaal gezien deelgenomen aan de BENE-League, maar door de coronapandemie werd de grensoverschrijdende competitie afgelast. 

   

  "Ik ben trots dat we er als federatie in geslaagd zijn om een volwaardige competitie uit te werken", zegt KBHB-voorzitter Jean-François Hannosset.

  De ontknoping wordt er één om duimen en vingers bij af te likken.

  Jean-François Hannosset, KBHB-voorzitter

  "Bovendien wordt de ontknoping er één om duimen en vingers bij af te likken. We kiezen, in tegenstelling tot vroeger, voor één grote finale."

   

  "Dit 'do or die'-scenario is ook aantrekkelijk voor de pers. De eerste contacten met onze partner Sporza zijn gelegd om de finale live uit te zenden op televisie. "

  6 ploegen, 2 poules en 1 grote finale

  De 6 ploegen worden opgesplitst in 2 poules van 3. De verdeling gebeurt op basis van de eindstand van de reguliere BENE-League-competitie van vorig seizoen. 

   

  Poule 1 bestaat uit Achilles Bocholt, Sporting Pelt en Hubo Initia Hasselt. In poule 2 nemen HC Visé BM, Handbal Tongeren en HC Atomix het tegen elkaar op. 


  Na een reguliere competitie binnen de poule worden er kruismatchen gespeeld door de nummers 1 en 2 van elke poule. De nummers 3 nemen het in een heen- en terugwedstrijd tegen elkaar op voor plaats 5 en 6.


  De winnaars van de twee kruismatchen bikkelen in de grote finale voor het hoogste schavot. De finale gaat op 5 juni door in Hasselt en wordt live uitgezonden op Sporza.