Van den Bergh, met herstellende knie, vliegt er meteen uit op UK Open

  Van den Bergh speelt na zijn knieoperatie nog niet op zijn oude niveau.

  Enkele weken na zijn kruisbandoperatie heeft Dimitri Van den Bergh meteen de aftocht moeten blazen op de UK Open, één van de toptoernooien op de kalender. Van den Bergh miste wedstrijdritme en verloor in de eerste ronde met 10-5 van de Engelsman Woodhouse.

  Van den Bergh, de nummer 9 van de wereld, werd begin februari geopereerd aan zijn kruisbanden, nadat hij al enkele maanden speelde met een brace rond die bewuste knie. Vorige week stond hij zowaar al in competitie, op de eerste Players Championships van het jaar, maar daar kon hij geen potten breken.

   

  Er werd dan ook verwacht dat de UK Open, één van de belangrijkste majors van het jaar met een prijzenpot van 450.000 pond, te vroeg zou komen voor Van den Bergh. In zijn eerste wedstrijd tegen de Engelsman Luke Woodhouse bleek die verwachting gegrond.

   

  Van den Bergh miste duidelijk vertrouwen en wedstrijdritme en liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. Met een gemiddelde van 91,7 haalde hij een te laag niveau om het Woodhouse, de nummer 49 van de wereld, moeilijk te maken. Een duidelijke 10-5-nederlaag was het resultaat.

   

  Geen opsteker dus voor Van den Bergh, die zijn focus nu moet verleggen naar de volgende Players Championships (vloertoernooien) en de prestigieuze Premier League, die begin april van start gaat. 

  Van Barneveld meteen out, Lisa Ashton stunt

  Voor Raymond van Barneveld, de dartslegende die dit jaar terugkeerde in de PDC, werd de eerste major sinds zijn comeback geen succes. De Nederlander, die zich moest opwerken vanuit de kwalificaties, ging er meteen uit tegen de Schot Alan Soutar.

   

  Meer succes was er voor Lisa Ashton. De viervoudige wereldkampioene bij de vrouwen in BDO won als eerste vrouw in 16 jaar tijd een wedstrijd op de UK Open. In 2005 deed Deta Hedman het haar al eens voor.