Ga naar de inhoud

Platini blijft achter zijn keuze staan voor het WK in Qatar en EK in Europa

Michel Platini

Voormalig UEFA-voorzitter Michel Platini blijft, ondanks veel kritiek, overtuigd van zijn keuze om het WK in Qatar (2022) en het EK in Europa (2020) te organiseren. 

Een WK in Qatar organiseren was geen evidente keuze, toch stemde Platini voor. Die keuze blijft hem achtervolgen en is nog steeds het onderwerp van controverse. 

 

Clubs zijn kwaad over de timing van het WK in Qatar. Het WK wordt door de hitte niet in de zomer, maar in de winter gespeeld. Pal in het midden van de reguliere competities. 

 

Ook verschillende mensenrechtenorganisaties hebben al van zich laten horen. Ze klagen over de werkomstandigheden in Qatar. De bouw van de stadions kostte al het leven aan verschillende arbeiders.

 

Toch blijft Michel Platini overtuigd van zijn keuze: "Het is belangrijk voor de ontwikkeling van het wereldvoetbal. De Arabische landen hebben al tien keer een kandidatuur gesteld."

De Arabische landen hebben al tien keer een kandidatuur gesteld

Michel Platini

De Fransman ziet ook geen graten in de beslissing om het EK 2020, dat deze zomer gespeeld wordt, te verspreiden over 12 verschillende Europese landen. 


"Dit EK zal het voetbal in Europa verder ontwikkelen. Landen zoals Schotland, Ierland, Roemenië of Azerbeidzjan zullen op een dag zelf het EK kunnen organiseren", gelooft Platini.