Vlaamse Sportfederatie gematigd tevreden na Overlegcomité: "Schept mogelijkheden"

  Koen Umans is de voorzitter van de Vlaamse Sportfederatie (VSF), die 49 sportfederaties en 18.000 clubs vertegenwoordigt.

  Koen Umans, de voorzitter van de Vlaamse Sportfederatie (VSF), reageert gematigd tevreden op de coronaversoepelingen die werden doorgevoerd door het Overlegcomité van vandaag. Amateursporters mogen vanaf 1 april opnieuw samen sporten met maximaal 10 personen.

  "We zien een aantal positieve ontwikkelingen", stak Umans van wal. "De bubbel van 10 personen om te sporten vanaf 1 april schept mogelijkheden. Dat geldt ook voor de sportkampen tijdens de paasvakantie met 25 personen. We zitten op dit moment wel nog met enkele vragen."

   

  "Outdoor sporten was steeds onze prioriteit", ging Umans verder. "Vooraf hebben we de nadruk gelegd op een gefaseerde heropstart. Die is er gedeeltelijk gekomen."

   

  "We hadden graag gezien dat de beperkingen op leeftijd werden opgeheven. Dat is nog niet het geval. Maar dit is een eerste stap. Daar zijn we wel tevreden over."

  Sportgerelateerde beslissingen van Overlegcomité

  Vanaf maandag 8 maart mag je terug met 10 personen samenkomen in de buitenlucht. Momenteel is dat nog 4, maar zeker tijdens de voorbije zonnige weekends leken veel mensen zich daar niet meer aan te houden. Je moet wel nog altijd afstand houden en bij voorkeur mondmaskers dragen.

   

  Kinderen en jongeren mogen vanaf maandag deelnemen aan georganiseerde activiteiten. Voor kinderen tot en met 12 jaar met maximaal 10 binnen en 25 buiten. Voor jongeren tot en met 18 jaar niet binnen en maximaal met 10 buiten.

  Vanaf 1 april: Amateursporters mogen buiten opnieuw samen sporten met maximaal 10.

  Tijdens de paasvakantie (5-18 april): Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen op (sport)kamp mét overnachting met groepen van maximaal 25 personen. Er zal aan het begin en het einde van het kamp getest worden.