Uw gids voor Parijs-Nice 2021: parcours, livestream en Primoz Roglic aan de start

  Parijs-Nice duurt van 7 tot en met 14 maart.

  Begin maart verdeelt het WorldTour-peloton zich traditioneel in tweeën. Het ene deel snijdt volgende week door de Laars in Tirreno-Adriatico, het andere deel begint vandaag in Frankrijk aan de rittenwedstrijd Parijs-Nice. Met deze gids bent u helemaal klaar voor de Koers naar de Zon.

  Zo was het vorig jaar: Tiesj Benoot ei zo na eindwinnaar

  Tiesj Benoot wint de voorlaatste etappe na een knappe solo. In de stand nadert hij tot op 36 seconden van leider Schachmann.

   

  In de slotrit naar een skistation doet Benoot er nog een hap af, maar de Duitser uit het geel rijden, lukt net niet. Onze landgenoot strandt op 18 seconden van de eindzege in Parijs-Nice.

  Parijs - Nice klassement

    naamploegresultaat
  1Maximilian SchachmannBOH27:14:23
  2Tiesj BenootSUN+18
  3Sergio HiguitaEF1+59
  4Vincenzo NibaliTFS+1:16
  5Thibaut PinotGFC+1:24
  6Nairo QuintanaARK+1:30
  7Rudy MolardGFC+2:03
  8Tanel KangertEF1+2:16
  9Felix GroßschartnerBOH+3:39
  10Søren KraghSUN+4:36

  Dit jaar wel tot in Nice?

  Vorig jaar zagen we in Parijs-Nice de eerste koersdagen zonder publiek. Het coronavirus verhinderde zelfs dat de wedstrijd aan de Azurenkust kon finishen. 

   

  Lukt het dit jaar wel? Corona gooit nog altijd het dagelijkse leven overhoop in Nice, maar de organisatie heeft wel een plan B.

   

  Als het slotweekend niet in of rond de Franse badstad kan plaatsvinden, rollen er alternatieve routes uit de laptops voor de ontknoping van de rittenkoers.

  De stad Nice vormt het eindstation van de Koers naar de Zon.

  Het parcours: sprinten, tijdrijden, aanvallen en klimmen

  Parijs-Nice biedt zoals gewoonlijk een veelzijdig parcours aan. Normaal gezien krijgen de sprinters 3 kansen en op dag 3 is er een tijdrit over 14 km voor de hardrijders.

   

  De klimmers en klassementsmannen kunnen op de voorlaatste dag uitpakken op weg naar het skigebied La Colmiane. De finish ligt daar na 16 kilometer klauteren. Vorig jaar won Quintana er de slotrit.

   

  Daarnaast is er ook een finish bergop op dag 4. En voor de aanvallers is het begin volgende week uitkijken naar een waaieretappe.

   

  De finish ligt volgende zondag normaal gezien op de Promenade des Anglais, langs het strand van Nice.

  De koninginnenrit is voor zaterdag. De finish ligt in een skigebied na 16 kilometer klauteren.

  Parijs - Nice
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijd