Eli Iserbyt is geopereerd aan elleboog: "Scheur in gewrichtsband was ernstiger dan gedacht"

  Eli Iserbyt herstelt van een succesvolle operatie aan de gewrichtsbanden van zijn linkerelleboog. De West-Vlaamse veldrijder had nog steeds last van de blessure die hij op 26 december van vorig jaar had opgelopen in Heusden-Zolder waardoor een ingreep in het tussenseizoen noodzakelijk was. 

  "De operatie van enkele weken geleden is vlot verlopen", zegt Eli Iserbyt. "Tijdens de ingreep werd duidelijk dat de scheur in de gewrichtsband van mijn elleboog ernstiger was dan op de MRI-scan te zien was."

   

  "Een operatie was dus duidelijk de beste optie en ik ben blij dat we daar voor gekozen hebben."

   

  Iserbyt draag nu een immobiliserende brace om de hechting goed te laten genezen. "Ik moet voorzichtig zijn omdat het nog redelijk onstabiel is. Pas na zes weken is alles stevig terug aan het bot gegroeid."

   

  Rusten is voorlopig de boodschap, maar dat kan in het tussenseizoen geen kwaad. 

   

  "Ik mag vier weken echt niets doen, zelfs niet rijden op de rollen. Vanaf 11 maart mag mijn brace eraf en dan kan ik lichtjes beginnen plooien en werken aan het herstel."

  De ongelukkige val van Eli Iserbyt in Heusden-Zolder

  De Europese kampioen ligt te kronkelen op het gras.