• pas verschenen
  • video
  • podcasts

    VIDEO: Doelpunt Club Brugge terecht afgekeurd? Gert Verheyen denkt van wel

    Simon Mignolet

    Simon Mignolet schreeuwt zijn onschuld uit en gaat om het doelpunt smeken bij de scheidsrechter.

    De bekerwedstrijd tussen Standard en Club Brugge (1-0) is geëindigd met een afgekeurd doelpunt. Eerst had de wedstrijdleiding de gelijkmaker van Okereke goedgekeurd, daarna keerde de ref terug op zijn beslissing. Kijk hier naar de fragmenten en naar de mening van onze analist.

    Goal van Club eerst afgekeurd, dan goedgekeurd en finaal toch afgekeurd

    Na een vroeg doelpunt in de tweede helft is Club Brugge op achtervolgen aangewezen. In de extra tijd rukt doelman Simon Mignolet mee naar voren op.

     

    Okereke werkt de gelijkmaker binnen aan de tweede paal, maar de scheidsrechter laat snel weten dat het feest niet doorgaat. Mignolet zou de bal met zijn hand(schoen) beroerd hebben.

     

    Of toch niet? In tweede instantie wijst scheidsrechter Verboomen naar de middenstip. 

     

    Iedereen blij bij Club Brugge, maar lang duurt dat niet. De wedstrijdleiding komt nog eens op haar beslissing terug en houdt het op 1-0.

     

    Geen eenvoudige keuze, zeker niet omdat er geen videoscheidsrechter aanwezig is in deze fase van het bekertoernooi.

    De potjes koken over

    Club Brugge reageert vol ongeloof. Sommige spelers kunnen zich niet beheersen en gaan de confrontatie aan met hun tegenstanders. "Een weinig fraai schouwspel", stelt onze commentator Peter Vandenbempt. Coach Philippe Clement kan uiteindelijk zijn jongens kalmeren. 

    Gert Verheyen: "Ik twijfel"

    In onze studio kaart Karl Vannieuwkerke meteen na over de fase. Analist en voormalig Club-aanvaller Gert Verheyen geeft de arbitrage in eerste instantie gelijk.

     

    "Als je het livebeeld bekijkt, ga ik uit van hands", reageert hij. "Dat is mijn gevoel, maar de reactie van Simon Mignolet doet me wel twijfelen. En die speelde volgens mij geen theater. Als speler word je gek op zo'n moment."

    Tot slot, kijk naar de vertraagde beelden van de fase

    Als je de fase in slowmotion bekijkt, ziet het ernaar uit dat Simon Mignolet de bal wel degelijk aangeraakt heeft en scheidsrechter Verboomen het dus bij het rechte eind had.

    Lees ook: