Mick Schumacher scheurt bij Haas in de Russische driekleur rond

  De nieuwe Haas-bolide.

  Formule 1-renstal Haas heeft vandaag zijn bolide voor komend seizoen gepresenteerd. De auto is getooid in de kleuren van de Russische vlag. Met het voertuig zal Mick Schumacher, de 21-jarige zoon van meervoudig wereldkampioen Michael Schumacher, zijn debuut maken. "Mijn achternaam geeft me een boost, elke dag opnieuw", vertelt Schumi junior.

  Haas onderging deze winter een ware metamorfose. De renstal nam afscheid van de coureurs Romain Grosjean en Kevin Magnussen en haalde met Nikita Mazepin en Mick Schumacher twee F1-debutanten in huis.

   

  Nikita Mazepin is 22 jaar en is een Rus. Zijn vader is Dmitri Mazepin. Die man is eigenaar van Oeralkali, een van de grootste meststofproducenten ter wereld. 

   

  Oeralkali zal als titelsponsor van het team fungeren. Daardoor is de officiële naam van het team in het Engels voortaan "Uralkali Haas F1 Team", want het team draagt een Amerikaanse stempel. De bolide voor 2021 zal dan weer de kleuren wit, blauw en rood dragen, naar analogie met de Russische vlag.

   

  Het F1-seizoen begint op 28 maart in Bahrein. Bij Uralkali Haas kijken ze reikhalzend uit naar de start. "We beginnen na enkele moeilijke jaren met een schone lei en willen graag wat WK-punten sprokkelen. Maar we beseffen dat 2021 vooral een overgangsjaar wordt richting 2022, wanneer er heel wat zal veranderen in de F1", klinkt het bij het team.

  De nieuwe auto van Haas:

  "Naam Schumacher geeft me een boost, elke dag opnieuw"

  Voor het eerst sinds 2012 zal er weer een Schumacher rondracen in de Formule 1. "Ik ben zeer blij om die achternaam te dragen en ben er ook zeer trots op", reageert Mick Schumacher (21). "Het geeft me een boost, elke dag opnieuw."

   

  Bij Haas komt Mick Schumacher in een staartploeg terecht. Vorig seizoen finishte de renstal op de 9e en voorlaatste plaats in de eindstand. Schumacher beseft dan ook dat de weg naar de top nog lang is. "Ik heb maar een eenvoudig doel dit jaar: mezelf helemaal geloven", belooft Schumi junior.

  Vorig seizoen won Mick Schumacher het Formule 2-kampioenschap.