Tankink: "Jumbo-Visma moet zich aanpassen aan Dumoulin, niet omgekeerd"

  Bram Tankink

  In Extra Time Koers is woensdag ook de naam van Tom Dumoulin gevallen. De Nederlander van Jumbo-Visma heeft even een adempauze ingelast, weg van de fiets. Bram Tankink kent Dumoulin goed. "De koers en alle drukte eromheen was even te veel voor hem", klinkt het.

  Tom Dumoulin kondigde in januari aan dat hij er een poos tussenuit knijpt. "Het gaat nu goed met hem", vertelt Bram Tankink in Extra Time Koers. 

   

  "Hij is blij dat hij even van die fiets af is. Onlangs is hij weer de fiets opgestapt, maar hij merkte dat het toch nog te vroeg was."

   

  "Hij is een liefhebber van de fiets. Alleen de koers en alle drukte eromheen was nu even te veel voor hem."

   

  Tankink meent dat de rigide structuur bij Jumbo-Visma mogelijk niet rendeert voor Tom Dumoulin. Adrie van der Poel deelt die mening.

   

  "Jumbo-Visma is de beste ploeg, maar ik heb altijd wel gevonden dat het niet de beste ploeg is voor Tom Dumoulin. Hij is van gestructureerd (Sunweb) naar gestructureerd gegaan", weet Van der Poel.

  Als een renner als Tom Dumoulin vraagt om minder gestructureerd te mogen werken, dan moet je je als ploeg aanpassen.

  Bram Tankink

  Volgens Tankink zou Jumbo-Visma zich ook wat soepeler kunnen opstellen. "Als je dan zo'n renner in de ploeg hebt en die vraagt om minder gestructureerd te mogen werken, dan moet je je als ploeg aanpassen. Zo'n renner moet zich niet aan de ploeg aanpassen", zegt Tankink.


  José De Cauwer beaamt: "Het gaat hem vooral om het rendement. Je kunt als ploeg wel zeggen hoe het is binnen het team, maar als je uit een renner geen rendement haalt, dan moet je die toch iets anders aanpakken."


  Zien we Tom Dumoulin nog terug in het peloton? "Dat is net de vraag die we niet hoeven te stellen", denkt Sep Vanmarcke. "Hoe meer je die vraag stelt, hoe moeilijker het is."

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time Koers: