"Veldrijden heeft Kopecky goed gedaan, in Roubaix hoort ze bij favorieten"

  Lotte Kopecky

  Dankzij Extra Time Koers heeft Lotte Kopecky wat tips voor Parijs-Roubaix gekregen van niemand minder dan Fabian Cancellara. Wat mogen we van Kopecky verwachten in Roubaix? "Ze hoort zeker bij de favorieten", zegt José De Cauwer.

  Sammy Neyrinck nestelde zich voor en na Le Samyn in het spoor van Lotte Kopecky, die de Waalse openingskoers op haar naam schreef in de sprint. Hij verraste Kopecky met een telefoontje van Fabian Cancellara, die snel nog wat tips voor Parijs-Roubaix uitdeelde.

   

  "Als je de kasseien nadert, is het belangrijk om vooraan te zitten. Het is zoals een sprint bij de finish, maar nu sprint je naar de volgende kasseistrook. Het zal je zeker wat energie kosten, maar later in de koers zal jou dat zeker helpen", weet Cancellara.

   

  "Op de kasseien mag je je stuur ook niet te hard vastknijpen, want dat is extra vermoeiend voor je handen en armen. Je moet je fiets wat meer los durven te laten en gewoon hard duwen op de pedalen."

   

  Aan haar zege in Le Samyn heeft Lotte Kopecky een auto overgehouden. "Ik wist het wel op voorhand, maar tijdens de wedstrijd had ik er niet meer aan gedacht. We gaan die verdelen onder de rensters", zegt Kopecky, die ook nog bekende dat 6 augustus met rood omcirkeld is in haar agenda.

   

  "De finale van de ploegkoers op de Olympische Spelen", glimlacht ze. "Dat staat al 2,5 jaar aangeduid. Het mag wel gaan komen."

  "Kopecky is op weg om een van de betere vrouwen te worden"

  Lotte Kopecky reed zeer vlot over de kasseien. Is ze binnenkort de topfavoriete in de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen?

   

  "Het is zo nieuw", twijfelt José De Cauwer. "Wat doet Van der Breggen? Wat doet Van Vleuten? Als je Van Vleuten vorig jaar zag rijden in de Strade Bianche. Dat leek toch een beetje op Parijs-Roubaix."

   

  "Maar Kopecky zal zeker bij de favorieten zijn in Roubaix. Ze is op weg om een van de betere vrouwen in het peloton te worden. Haar mindset is ook goed en ik denk ook dat het goed zit met haar vriend/trainer. En dan nog een gedreven Lars Boom erachter in de volgauto."

   

  "Vorig jaar in de Giro heeft ze al mooie dingen laten zien. Ik denk dat het veldrijden haar ook heel goed gedaan heeft. Ze heeft volgens mij een soort drive gevonden waarmee ze alleen nog maar beter zal worden."

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time Koers: