Tennisbond ATP lanceert nieuw steunpakket, top 12 van de wereld draagt steentje bij

  Roger Federer en co dragen hun steentje bij.

  De Tennisbond ATP komt op de proppen met nieuwe maatregelen om spelers en toernooien, getroffen door de coronacrisis, een handje te helpen. Ze snoeien in het prijzengeld van de top 12 om "zoveel mogelijk spelers te ondersteunen".

  Ook het tenniscircuit voert nog altijd een strijd tegen het coronavirus. Er worden toernooien gespeeld, maar het aantal ligt een stuk lager dan gebruikelijk en ook de inkomsten zijn niet meer wat ze geweest zijn. Dat voelen ook de spelers.

   

  De "ATP-bonuspool" zal daarom herverdeeld worden. Normaal gezien gaat dat bedrag naar de beste twaalf spelers van de wereld. Zij steunen de maatregelen, maar zullen het dit jaar dus met iets minder moeten doen.

   

  Het geld van de top 12 zal vooral in handen komen van het grote middenveld. "We willen zoveel mogelijk spelers blijven ondersteunen", zegt Gaudenzi.

  We willen zoveel mogelijk spelers blijven ondersteunen

  Andrea Gaudenzi

  Om die belofte waar te maken wordt het minimum-prijzengeld voor ATP-250 en ATP-500 toernooien opgetrokken. Deze maatregel loopt nog tot Wimbledon (28/06).

   

  De herverdeling was een idee van de ATP Player Council. Dat is een soort spelersvakbond met onder andere Roger Federer en Rafael Nadal als vertegenwoordigers.  

  De rangschikking wordt voorlopig bevroren

  Naast de herverdeling van het prijzengeld, wordt er ook rekening gehouden met de impact van de coronapandemie op de rangschikkingen.


  De klassementen worden voorlopig bevroren. Spelers die in de klappen hebben gedeeld, worden op die manier een hand boven het hoofd gehouden door het ATP.