Dit is de nieuwe auto van Sebastian Vettel (en het is geen roze)

  Het team grijpt terug naar de klassieke groene kleur van Aston Martin.

  Aston Martin, het nieuwe team van 4-voudig wereldkampioen Sebastian Vettel, heeft zijn auto gepresenteerd voor het nieuwe Formule 1-seizoen: de AMR21. Deze keer niet in het roze, wel in het groen.

  Aston Martin is de opvolger van het Racing Point-team. Lance Stroll (22), de zoon van de eigenaar, is aan boord gebleven. Voormalig wereldkampioen Sebastian Vettel (33) heeft de overstap gemaakt van Ferrari.

   

  De voorbije seizoenen viel de auto van de renstal op met de roze carrosseriekleur. Nu het team Aston Martin heet, grijpt de renstal terug naar de klassieke groene kleur van het Britse luxemerk, dat de beginjaren van het Formule 1-kampioenschap meemaakte.

   

  De motor blijft wel dezelfde. Ook dit seizoen racet het team met een krachtbron van Mercedes onder de kap. Vorig seizoen draaide dat goed uit, met een zege in de voorlaatste race als kers op de taart. 

   

  Kan de renstal daar dit jaar een vervolg aan breien? Na een teleurstellende exit bij Ferrari staat Vettel alvast te popelen om zich nog een keer te tonen.

   

  "Over het voorbije jaar kan ik moeilijk tevreden zijn. Daarom kijk ik erg uit naar het nieuwe seizoen", aldus de ervaren Duitser.

  Over het voorbije jaar kan ik niet tevreden zijn. Daarom kijk ik erg uit naar het nieuwe seizoen.

  Sebastian Vettel

  Maak kennis met de AMR21

  Hier en daar blijft nog een roos streepje over:

  Zo zag de auto er vorig jaar uit:

  De auto's van het Racing Point-team.

  James Bond-acteur Daniel Craig en footballster Tom Brady duimen voor Aston Martin:

  Het Formule 1-seizoen begint op 28 maart met de grand prix van Bahrein.