Philippe Clement na coronabesmetting: "Ik ben nog nooit zo ziek geweest"

  Clement ging 2 weken in isolatie.

  Philippe Clement staat na twee weken afwezigheid weer op het trainingsveld. De trainer van Club brugge testte twee weken geleden positief op corona. "Het is een lelijk beestje dat je niet in je lichaam wil", vertelde hij.

  "Het was een zeer hectische periode. Ik ben nog nooit zo moe en zo ziek geweest", vertelde Philippe Clement, terug van weggeweest, op zijn persbabbel daags voor de bekermatch tegen Standard. 

   

  "Toch ging het werk gewoon verder. Die combinatie was moeilijk. Tussen twee vergaderingen door zette ik soms mijn wekker om even te slapen."

  Ik ben nog nooit zo moe en zo ziek geweest

  Philippe Clement

  "Er stonden een heleboel belangrijke wedstrijden op het programma. We moesten vergaderen, matchen analyseren, trainingen maken en ze nadien ook bespreken. Ik heb alle trainingen en wedstrijden via mijn computerscherm kunnen volgen."


  "Voor de spelers is er niet veel veranderd. Ik kon de groep altijd voor of na een training of match aanspreken."

   

  "Ook het tactische plan werd via digitale weg uit de doeken gedaan. Ik kon ook rekenen op een uitstekende samenwerking met de staf van Club NXT."

  Lees ook:

  Geen risico's tegen Standard

  Club Brugge speelt morgen voor de Beker van België tegen Standard. Mitrovic, Denswil, Lang en Vanaken zijn opnieuw beschikbaar voor de selectie. 

   

  "Ik heb al knopen moeten doorhakken. We verwachten niet dat ze 90 minuten aankunnen", vertelt Clement.

   

  "Je mag niet onderschatten wat het virus met je lichaam doet. Het is een lelijk beestje dat je niet in je lichaam wil hebben. Het zal een kwestie zijn van de conditie rustig weer op te bouwen de komende weken. "

   

  "Iedereen heeft anders gereageerd op het virus, maar iedereen wordt nauwkeurig in het oog gehouden. We analyseren en testen elke speler die afwezig was. Ze worden goed opgevolgd."

  Bekijk hier de volledige persconferentie: