Ook UCI wil wielerknuffels liever niet meer zien: "Een slechte boodschap"

  Alaphilippe en Ballerini vallen in elkaars armen na de Omloop Het Nieuwsblad.

  Het coronavirus wil van geen wijken weten, maar voorlopig is het peloton niet bedreigd. Op een persmoment ging Xavier Bigard, medisch directeur bij de Internationale Wielerunie UCI, in op enkele onderwerpen.

  Bij de UCI zijn ze behoorlijk optimistisch over het verloop van dit wielerjaar, ook al sneuvelde in januari en februari de ene voorbereidingskoers na de andere.

   

  De UCI hanteert een protocol dat "aangepast kan worden zodra mogelijk", vertelde medisch verantwoordelijke Xavier Bigard.

   

  De Internationale Wielerunie herhaalde nog eens dat het geen druk zal uitoefenen om renners sneller te laten vaccineren.

  Bij UAE Emirates hebben renners en staf wel al een vaccin toegediend gekregen, maar zij moeten nog altijd de testprocedure van de UCI volgen.

   

  Tijdens het persmoment kwamen ook de knuffels in het peloton ter sprake, of toch de omhelzingen aan de finish na een zege van een ploegmaat.

   

  Het zijn beelden die de UCI liever een tijdje opbergt. "We begrijpen die knuffels, maar ze geven een verkeerde boodschap weer", klonk het bij de arts.

  Gisteren verstuurde de Belgische wielerbond al een gelijkaardig signaal: