Nikola Jokic speelt Milwaukee in zijn eentje op een hoopje, LA-teams verliezen allebei

  Nikola Jokic (in het blauw) in duel met Milwaukee-speler Brook Lopez.

  In de topper van de speeldag hebben de Denver Nuggets zwaar uitgehaald in Milwaukee. Dankzij opnieuw een indrukwekkende Nikola Jokic won Denver met ruim verschil: 97-128. De twee teams uit LA zijn dan weer allebei aan een mindere periode bezig.

  50e "triple double" voor Jokic

  Met 37 punten, 10 rebounds en 11 assists was Jokic alomtegenwoordig tegen de Milwaukee Bucks van tweevoudig MVP Giannis Antetokounmpo. Voor de Servische center is het zijn 50e "triple double" uit zijn carrière en dat op zijn 26e. Geen enkele NBA-speler raakte ooit sneller aan die mijlpaal.

   

  In de andere wedstrijden van dinsdagavond gingen de twee teams uit LA allebei met de billen bloot. De Clippers, zonder Kawhi Leonard, waren niet opgewassen tegen de Celtics in Boston (117-112), de Lakers, nog altijd zonder Anthony Davis, verloren van de Phoenix Suns (104-114).

   

  De Suns, die nochtans Devin Booker vroeg zagen uitvallen met twee technische fouten, wippen over de Clippers en de Lakers naar de tweede plaats in het Westen met 23 zeges en 11 nederlagen. Denver is voorlopig 7e met 20 zeges en 15 nederlagen.

  De hoogtepunten van Jokic tegen Milwaukee:

  De uitslagen van dinsdag 2 maart:

  Milwaukee - Denver 97 - 128

  San Antonio - New York 119 - 93

  Boston - LA Clippers 117 - 112

  Miami - Atlanta 80 - 94

  LA Lakers - Phoenix 104 - 114

  Washington - Memphis 111 - 125

  De tussenstand in de NBA: