Waarom Maaseik vanavond een Europese finale kan halen

  Zenit Sint-Petersburg won de heenmatch met 3-1.

  Vanavond kunt u bij ons naar de terugwedstrijd van Maaseik in de halve finales van de CEV-cup kijken. Het Belgische topteam moet tegen de Russische miljoenenploeg Zenit Sint-Petersburg een 3-1-nederlaag zien op te halen. "Geen eenvoudige, maar ook geen onmogelijke opdracht", volgens onze volleybalman Marc Willems.

  Wint Maaseik minstens met 3-1?

  "Als Maaseik hetzelfde niveau haalt, kan de finale nog", sprak Marc Willems vorige week na de heenmatch.

   

  "En daar blijf ik bij", zegt hij nu. "Ei zo na had Maaseik vorige week 2 sets gewonnen. Nu moeten ze minstens met 3-1 winnen om een gouden set af te dwingen."

   

  "Ik geef ze minder dan 50 procent kans, maar onmogelijk is het zeker niet. Toch niet als ze weer op niveau spelen."

  de heenwedstrijd:

  Hoe vangt Maaseik blessure van Javad op?

  "De afwezigheid van de Iraanse spelverdeler Javad is een grote aderlating", geeft onze commentator aan. "Liam McCluskey heeft die blessure vorig weekend goed opgevangen, maar de Belgische competitie is een ander niveau dan de CEV-cup."

   

  "Vergelijk het wat met de Europa League in het voetbal. Het is een competitie waar de Belgische clubs hun mannetje kunnen staan. Roeselare heeft de Europese beker al een keer gewonnen (in 2002), Maaseik speelde al een finale (in 2008)."

   

  "Het zou erg mooi zijn als dat nog een keer lukt. Dan speelt Maaseik hoogstwaarschijnlijk tegen Dinamo Moskou, het team van de Belgische topspeler Sam Deroo."

  Javad Karimi (r) ontbreekt vanavond bij Maaseik.

  Hoe zijn de Russen geluimd?

  "Russische teams nemen niet elke wedstrijd even ernstig", weet Marc Willems. "Als Zenit met de verkeerde attitude op het terrein van Maaseik staat, zijn er kansen."

   

  "Anders wordt het erg moeilijk voor Maaseik. Als Zenit 2 sets wint, is het afgelopen."

  Als de Russen met de verkeerde attitude op het terrein van Maaseik staan, zijn er kansen.

  Marc Willems

  Live vanaf 20.25u

  U kunt de halve finale van Maaseik vanavond rechtstreeks volgen in onze app en op onze website. Op uw televisie zapt u naar het kanaal van Ketnet. De uitzending begint om 20.25u.