Voormalig Barcelona-voorzitter Bartomeu is weer op vrije voeten

  Josep Bartomeu stapte vorig jaar op als voorzitter van FC Barcelona.

  Josep Bartomeu is opnieuw vrijgelaten nadat hij maandagmiddag in zijn eigen huis werd gearresteerd. De voormalige voorzitter van voetbalclub Barcelona wordt verdacht van corruptie. Bartomeu maakte gebruik van zijn zwijgrecht, waarna de rechter instemde met een voorlopige vrijlating.

  Maandag viel de Spaanse politie binnen bij FC Barcelona en werd de ex-preses Josep Bartomeu aangehouden. De arrestatie van Bartomeu en de huiszoeking in Camp Nou zouden te maken hebben met "Barça-gate".

   

  Dat is een schandaal waarbij Bartomeu een pr-bedrijf voor 1 miljoen euro zou hebben ingehuurd om zijn tegenstanders die kritiek hadden op zijn beleid in een slecht daglicht te plaatsen op sociale media. 

   

  Onder hen niemand minder dan Lionel Messi, Gerard Piqué, Xavi Hernández en Pep Guardiola. De lastercampagne was naar verluidt ook bedoeld om het imago van Bartomeu te verbeteren.

   

  Ook de adviseur van Bartomeu, Jaume Masferrer, werd maandag aangehouden, maar is nu ook opnieuw op vrije voeten.

   

  In oktober van vorig jaar stapte Bartomeu op als voorzitter. Komend weekend zijn er nieuwe voorzittersverkiezingen bij Barcelona. De kandidaten zijn Joan Laporta, Toni Freixa en Victor Font.