Vercauteren wil geen excuses: "Anders moet je niet Europees spelen en thuisblijven"

  Frank Vercauteren: "Voor sommigen leek het wel een wandeling."

  Antwerp-coach Frank Vercauteren schudt zijn spelersgroep wakker na de nederlaag tegen OHL. Alle excuses wimpelt hij weg. "Iedereen moet rechtstaan en in de spiegel kijken."

  Antwerp werd gisteren overspoeld door een gretiger OHL. Ook coach Frank Vercauteren zag dat het alweer "te weinig" was op bepaalde vlakken. "Voor sommigen leek het wel een wandeling", haalde hij uit. 

   

  De verplaatsing naar Glasgow wou de coach niet inroepen als een excuus. "Ja, er waren spelers afwezig en we hebben veel gereisd. Maar dat is gewoon de realiteit", zei hij. "Als je ambities hebt als club, moet je dat aankunnen."

   

  "Iedereen wil Europees spelen, maar dan moet je achteraf niet klagen over de verplaatsingen. Anders moet je geen Europese wedstrijden spelen, maar gewoon thuisblijven."

   

  "Ik ga me dus niet verschuilen achter excuses. Om de 3 tot 4 dagen moet je er staan. Als je er op dit niveau niet staat - Europees of in de Belgische competitie - dan zie je hoe moeilijk je het kan hebben."

  Als je ambities hebt als club, moet je de opeenvolging van wedstrijden aankunnen.

  Frank Vercauteren

  Met 1 op 6 komt het Play-off I-ticket van Antwerp nog in gevaar. "Morgen vliegen we er opnieuw 200 procent in", aldus Vercauteren. "Moe of niet moe, daar hou ik niet al te veel rekening mee."

   

  "Iedereen moet rechtstaan, in de spiegel kijken en samen met de trainer conclusies trekken, opdat we dit niet meer tegenkomen. Ik ben alvast bezig met oplossingen te zoeken."

   

  "We zullen over vijf wedstrijden zien waar we staan. Vorige week waren alle resultaten in ons voordeel, behalve onze eigen prestatie (0-0 tegen STVV, red). Deze week zijn alle resultaten in ons nadeel, net als dat van ons. Ik kijk dus alleen naar onze eigen prestaties."

  Lees ook: