"Zijn niet naïef, topteams hebben Mathieu van der Poel proberen te verleiden"

  Christoph Roodhooft en Mathieu van der Poel slaan al jaren de handen in mekaar.

  Mathieu van der Poel (26) heeft zijn carrière uitgebouwd onder de vleugels van de broers Roodhooft en als het van hen afhangt, koerst hij nog jaren voor hun ploeg Alpecin-Fenix. Daarom heeft het team ook een extra verzekering afgesloten.

  "Zijn altijd correct met Mathieu"

  "Mathieu en ik hebben een vriendschapsband opgebouwd, maar ook zakelijk gaan we correct met mekaar om. We vergoeden hem marktconform of zelfs iets beter", vertelt sportief manager Christoph Roodhooft in onze podcast De Tribune.


  "We hebben ook nooit zijn vraag afgewacht om zijn contract te verlengen of open te breken. Daarvoor is mijn broer Philip altijd op zijn hoede geweest. Hij reageert snel en weet dat er voor een topper als Mathieu boter bij de vis hoort."


  Alpecin-Fenix is uitgegroeid tot een procontinentale ploeg die zich naast de WorldTour-teams mag plaatsen. Op sportief vlak, nog niet op financieel vlak.


  "Ik ben zeker dat teams met megabudgetten ten huize Van der Poel zijn langsgeweest met een aantrekkelijk voorstel. Dat zullen ze niet toegeven, maar naïef zijn we ook niet."


  "Als het van ons afhangt, koerst Mathieu nog heel zijn carrière bij ons. Het is alleszins onze ambitie", gaat Roodhooft voort. "Zoals Tom Boonen en Johan Museeuw bij Patrick Lefevere. Dat zou mooi zijn."

  Als het van ons afhangt, koerst Mathieu nog heel zijn carrière bij ons. Het is alleszins onze ambitie.

  Christoph Roodhooft

  "Bij ons zit hij in een luxepositie"

  Christoph Roodhooft weet ook waarom Mathieu van der Poel aan boord blijft bij Alpecin-Fenix. "Omdat hij bij ons zijn zin kan doen", legt de manager uit.

   

  "Hij kent zichzelf erg goed en beseft dat hij bij ons in een luxepositie koerst. Want steek hem niet in het keurslijf van een WorldTour-team."


  "Bij ons kan hij ook mountainbiken. In eerste instantie was ik niet mee met zijn verhaal. Tot ik het avontuur zag en mijn broer het commerciële model."


  "En voor Mathieu is dat een geschenk uit de hemel. Hij amuseert zich rot op zijn mountainbike", weet Roodhooft.

  Mathieu van der Poel kan bij Alpecin-Fenix ook mountainbiken.

  Verzekerd tegen nieuwe Niels Albert-situatie

  Het team van Alpecin-Fenix is gebouwd rond Mathieu van der Poel. Daarom heeft het management zich ook verzekerd tegen een zware blessure van zijn sterkhouder.


  "7 jaar geleden heeft Niels Albert zijn carrière moeten stopzetten (wegens hartproblemen, red). We weten dus wat het is om een boegbeeld te verliezen", legt Christoph Roodhooft uit.