Broers Borlée over EK indoor in Polen: "We maken kans op medaille"

  De Belgian Tornados wonnen goud op het EK indoor 2019.

  Eind deze week trekken de Belgian Tornados als één van de favorieten naar het EK indoor. Daar hopen ze zichzelf op te volgen als Europees kampioen op de 4x400 meter. De Borlée-clan stond ons te woord over het EK, het vormpeil en de breuk met de Waalse Atletiekliga.

  Bekijk het fragment uit Sportweekend hier:

  EK indoor als springplank voor Tokio

  Opnieuw goud winnen op het EK indoor is het doel voor de Belgian Tornados. Al vertelt Kevin dat ze Torun eerder zien als een tussenstap richting de Olympische Spelen in Tokio deze zomer.

   

  "In al die jaren is de indoorcompetitie nooit het belangrijkste doel geweest voor ons. Het was een springplank die, als we goede resultaten behaalden, een extra 'boost' moest geven voor de toekomst."

   

  "Andere landen houden wel zeker rekening met ons. We maken ook kans op een medaille, ik zou liegen als ik dat ontken. Als we weer de kans krijgen op goud,  gaan we er natuurlijk vol voor."

  Herbekijk hier de zenuwslopende race van 2019:

  Wat kunnen de broers nog na twaalf jaar dienst?

  Al meer dan 12 jaar vormen de tweelingbroers Kevin en Jonathan de ruggengraat van de 4x400-aflossingsploeg. Dit jaar wordt het tweetal 33 jaar, maar uitgeblust zijn ze nog lang niet. 


  "Ik zie het nog meer als een uitdaging. Het geeft me extra motivatie. Ik wil laten zien dat het nog steeds mogelijk is. We gaan er vol tegenaan", vertelt Jonathan.


  "Ze hebben een uitzonderlijke vechtersmentaliteit. Je zou ze moeten zien op training. Het is ongelooflijk hoe ze jaar na jaar alles geven. In wedstrijden zijn het moordenaars", voegt vader Borlée er nog aan toe.

  Found in translation

  Begin januari stapte team-Borlée na jarenlange conflicten over van de Waalse naar de Vlaamse atletiekliga. "We spreken niet dezelfde taal, maar we begrijpen elkaar beter", grapt Jonathan.

  We spreken niet dezelfde taal, maar we begrijpen elkaar beter.

  Jonathan Borlée

  "Ik heb er jaren alles aan gedaan om dankbaarheid te tonen voor alles dat we gekregen hebben. Als je een voorzitter hebt die niets meer van je wil weten en altijd problemen maakt, dan moet het stoppen", sluit Jacques Borlée af.