Politie valt binnen bij FC Barcelona, ex-preses Bartomeu zou aangehouden zijn

  Ex-voorzitter van FC Barcelona Josep Bartomeu.

  De Spaanse politie is binnengevallen bij voetbalclub FC Barcelona. De ordediensten voeren huiszoekingen en arrestaties uit. Club en politie geven weinig commentaar, het zou gaan om een onderzoek naar oud-voorzitter Bartomeu.

  FC Barcelona heeft inmiddels de inval bevestigd, maar geeft voorlopig geen verdere informatie. De Catalaanse politie zegt dat er arrestaties verricht worden, maar geeft geen namen. 

   

  Volgens verschillende Spaanse media zou Bartomeu zelf, net als algemeen directeur Oscar Grau en hoofd juridische diensten Roma Gomez Ponti, gearresteerd zijn.

   

  In september vorig jaar werd Bartomeu al verdacht van corruptie. De voormalige voorzitter van Barcelona zou een pr-bedrijf hebben ingehuurd om zijn tegenstanders in een slecht daglicht te stellen op sociale media. 

   

  De zaak werd "Barça-gate" genoemd, maar bewijs voor de lastercampagne werd er toen niet gevonden. Het was niet de eerste keer dat de Spanjaard in opspraak kwam bij Barcelona.

   

  Hij kwam afgelopen zomer ook al onder vuur te liggen tijdens de contractsaga van Lionel Messi. Messi wilde niet bijtekenen, maar Bartomeu weigerde hem te laten vertrekken. Bartomeu nam eind oktober ontslag als voorzitter.

   

  Zondag zijn er voorzittersverkiezingen bij Barcelona: de socio's kiezen dan hun nieuwe sterke man uit Joan Laporta, Toni Freixa en Victor Font. 

  De reactie van kandidaat-voorzitter Laporta