Hoe wil Lefevere Wout en Mathieu verslaan? "Zoals wolven dat doen, door hen te isoleren"

  Deceuninck-Quick Step wil Van Aert en Van der Poel het leven zuur maken.

  Patrick Lefevere blikte vandaag terug op het openingsweekend, maar keek ook al vooruit naar de volgende klassiekers. "Mathieu reed gisteren heel agressief. We moeten tegen Wout en Mathieu koersen volgens de spirit van The Wolfpack", zegt de manager van Deceuninck-Quick Step.

  "Zonder Asgreen had Mathieu gewonnen in Kuurne"

  Na het openingsweekend staat de teller van Deceuninck-Quick Step dit seizoen op 6 zeges. "Ik hou ervan om te winnen en ook van de manier waarop", zegt Patrick Lefevere.

   

  "Zaterdag in de Omloop reden we heel agressief. Onze wereldkampioen Julian (Alaphilippe) was heel gemotiveerd op de Vlaamse wegen en deed een zelfmoordaanval. Dankzij de leadout van Asgreen en Sénéchal winnen we in de Omloop met Ballerini. We waren heel gelukkig."

   

  In Kuurne-Brussel-Kuurne was Bert Van Lerberghe de eerste renner van Deceuninck-Quick Step, op de 9e plaats. "We zagen gisteren in Kuurne een heel agressieve Mathieu van der Poel. Als Asgreen het gat niet dichtreed, had Van der Poel gewonnen."

   

  Deceuninck-Quick Step was op verschillende fronten actief in het weekend. "Ik keek op 2 verschillende schermen", zegt Lefevere. "In de Drôme Classic (in Frankrijk) heeft ons 21-jarige talent Andrea Bagioli gisteren een fantastische wedstrijd gereden en uiteindelijk ook gewonnen."

   

  "Ook voor Le Samyn morgen hebben we een goed team. Mark Cavendish zal die koers voor het eerst in 14 jaar rijden. Met Sénéchal hebben we iemand die de wedstrijd heel goed kent en ook al won (in 2019). Ook de andere renners zijn heel gemotiveerd."

  Wout en Mathieu? Wij hebben Alaphilippe in onze ploeg. En rond Alaphilippe hebben we ook nog enkele luitenanten. We moeten koersen zoals wolven.

  Patrick Lefevere

  In de Omloop moest Deceuninck-Quick Step geen rekening houden met de afwezigen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Met welk strijdplan wil Lefevere in de komende klassiekers strijden tegen die 2 grote tenoren?

   

  "Wij hebben Alaphilippe in onze ploeg. En rond Alaphilippe hebben we ook nog enkele luitenanten. Ondanks 2 valpartijen (Stybar en Lampaert) hebben we in de Omloop toch nog gewonnen door onze collectieve sterkte."

   

  Die collectieve sterkte brengt Lefevere naadloos bij The Wolfpack. "De spirit van The Wolfpack moeten we blijven behouden. Hoe gaan wolven te werk met hun prooi? Ze isoleren hen. Dat moeten wij de komende maanden ook proberen te doen (met Van der Poel en Van Aert)."

  Cavendish: "Lefevere is de man achter het succes de voorbije 20 jaar"

  Morgen is Mark Cavendish in Le Samyn voor het eerst weer op Belgische wegen te bewonderen in het shirt van Deceuninck-Quick Step.

   

  "Ik ben blij dat ik opnieuw in deze ploeg zit en dat ik mezelf kan amuseren met de jongens. Ze proberen het wielrennen niet heruit te vinden, ze rijden gewoon zoals ze dat al altijd gedaan hebben", vertelt de Brit.

   

  "We komen met een heel sterke ploeg aan de start in Le Samyn. In Almeria hebben we samen gereden en vormden we een goede groep. Florian won 2 jaar geleden in Le Samyn. We willen er morgen opnieuw een mooie show van maken."

   

  Cavendish steekt ook nog eens de loftrompet op over ploegmanager Lefevere. "Patrick is de reden waarom de ploeg zo goed presteert en gepresteerd heeft de laatste 20 jaar."