Gezien in Europa: Belgische doelpunten, Duitse posterboys en Spaanse tranen

  Romelu Lukaku scoorde en liet scoren voor zijn club.

  Ook op de buitenlandse voetbalvelden viel weer heel wat te beleven de voorbije week. Van de fotoshoot bij Dortmund tot feilloze techniek van Marco Verratti. Wij zochten de meest opvallende beelden voor u op en zetten ze hier op een rijtje.  

  Italië kleurt zwart-geel-rood door doelpunten en assists van Lukaku, Mertens en Saelemaekers

  In Italië kunnen ze stilaan niet meer om de Belgische spelers heen. Lukaku maakte zijn 18e treffer van het seizoen en gaf ook nog een assist. Ook Dries Mertens kon voor het eerst sinds zijn zware blessure nog eens het net vinden. Saelemaekers gaf dan weer de assist voor de winning goal in de topper tussen Roma en Milan.

  Ook Tielemans en De Bruyne scoren en laten scoren

  Ook over het Kanaal vielen er opnieuw enkele mooie goals en assists van Belgische makelij. Kevin De Bruyne is helemaal terug van weggeweest en schilderde een voorzet haarfijn op het hoofd van Ruben Diaz. Youri Tielemans legde dan weer zijn 6e doelpunt van het seizoen in het mandje.

  Sterke sollicitatie voor Puskas Award van Elisha Sam

  In de FA Trophy, een Engels bekertoernooi voor amateurclubs, heeft Notts County-speler Elisha Sam een van de strafste doelpunten in dit nog prille jaar gemaakt. De 23-jarige Belg scoorde met een fantastische hakbal. 

   

  Elisha Sam werd geboren in Antwerpen en genoot zijn jeugdopleiding bij Lierse en Standard. Na omzwervingen bij Hapoel Acre (Isr), FC Eindhoven (Ned) en Arda Kardzhali (Bul), kwam Sam dit seizoen terecht bij de oudste club ter wereld: Notts County (opgericht in 1862).

   

  Bekijk hieronder het doelpunt.

  Posterboys uit Dortmund

  De sterren van de Duitse grootmacht Dortmund waanden zich even in een fotoshoot toen Jaden Sancho de 2-0 op het bord trapte tegen het bescheiden Bielefeld. Emre Can, Jaden Sancho, Erling Haaland en Giovanni Reyna poseerden trots voor de camera, al moet die laatste nog wat werken aan zijn pose.

  Anthony Knockaert steelt de show met zijn gave techniek

  In de wedstrijd tussen Derby County en Nottingham Forest in de Engelse 2e klasse liet Anthony Knockaert zijn sublieme techniek nog eens bewonderen. De 29-jarige ex-speler van onder anderen Standard en Leicester City speelde de bal lekker door de benen van een Derby-verdediger, draaide zich prima weg en sloot zijn geweldige actie af met een no-look pass. De match eindigde uiteindelijk op 1-1.

  Spaanse tranen na nieuwe nederlaag Valencia

  De Braziliaanse verdediger van FC Valencia, Gabriel Paulista, barstte tijdens een interview in tranen uit na een roemloze 3-0-nederlaag tegen Getafe. Valencia draait al een heel seizoen vierkant en voor Paulista was de teloorgang tegen Getafe de druppel die de tranenemmer deed overlopen.

   

  "Spelen voor een grote club als Valencia doet pijn op dit moment, maar we moeten vooruit. We zullen de situatie verbeteren en Valencia terugbrengen waar het hoort", reageerde een emotionele Paulista.

  Marco Verratti dribbelt ploegmakkers tureluurs op training

  De Italiaanse dirigent van PSG laat ons nog maar eens smullen van zijn geweldige techniek. Verratti zet zonder al te veel moeite 4 ploegmakkers op het verkeerde been. Kijk en geniet.