Tormans wil Laurens Sweeck losweken bij ploeg-Mettepenningen: "Hij wil graag komen"

  Vertrekt Laurens Sweeck bij Pauwels Sauzen-Bingoal?

  Zien Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout volgend seizoen Laurens Sweeck vertrekken bij Pauwels Sauzen-Bingoal? "Jurgen Mettepenningen wil dat Laurens zijn contract uitdoet, maar we zoeken naar een middenweg", zegt Jan Tormans, sponsor van veldritteam Tormans, in het RTV-programma Standpunt.

  De voorbije jaren zat het er enkele keren bovenhands op tussen ploegmaten Laurens Sweeck en Eli Iserbyt. De Europese kampioen verweet Sweeck meermaals dat hij het ploegenspel niet goed speelde.

   

  Sweeck staat nog onder contract bij Pauwels Sauzen-Bingoal, maar Tormans (de ploeg van Quinten Hermans en Corné van Kessel) toont nu ostentatief interesse in de voormalige Belgische kampioen.

   

  "We zijn aan het bekijken hoe we ons team kunnen versterken met een goede veldrijder", vertelt Jan Tormans aan RTV. "Ik heb al gesproken met Laurens Sweeck en ook met Jurgen Mettepenningen. Ze zijn wel bereid, maar Mettepenningen zegt: "Ik zou wel graag hebben dat Laurens zijn contract uitdoet bij ons.""

   

  "We zullen proberen naar een middenweg te zoeken. Laurens zou heel graag bij ons komen rijden. Dan kunnen we ook iets meer crossen winnen."

   

  "Met Laurens in ons team zal er ook meer strijd zijn tussen de ploegen. Dan zullen er drie sterke blokken zijn met Pauwels Sauzen-Bingoal, Baloise Trek Lions en ons team. Dat zal leuker zijn voor de kijker en ook voor ons", besluit Jan Tormans.

  Mettepenningen: "Laurens heeft contract tot eind 2022, einde speculatie"