Ga naar de inhoud

Record in NBA: gesigneerd kaartje Luka Doncic levert bijna 4 miljoen euro op

 ma 1 maart 2021 11:53
Luka Doncic in het shirt van de Dallas Mavericks.
De jonge Serviër is dé vedette van de Dallas Mavericks.

Een gehandtekend spelerskaartje van Luka Doncic is voor een recordbedrag over de toonbank gegaan. Verzamelaar Bolillo Lajan San telde maar liefst 4,6 miljoen dollar (zo'n 3,8 miljoen euro) neer voor het kaartje van de Sloveense sterspeler van de Dallas Mavericks. 

Nooit werd in de basketbalwereld zoveel geld op tafel gelegd voor een kaartje. Bovendien vond de verkoop gisteren plaats op de 22e verjaardag van Luka Doncic.

 

Verzamelaar Bolillo Lajan San was op Instagram dan ook in de wolken. "Ik kan niet gelukkiger zijn met waar de kaart is beland", vertelde hij. In de deal zaten ook nog enkele andere kaartjes waardoor Lajan San aan een totaal van 5,88 miljoen dollar kwam. 

 

Luka Doncic werd in 2019 nog uitgeroepen tot rookie van het jaar. Dit seizoen zit de jonge Sloveen aan 28,5 punten, 8,4 rebounds en 9 beslissende passes per match. 

 

De vorige recordsommen werden betaald voor kaartjes van Giannis Antetokounmpo (1,8 miljoen dollar), LeBron James (1,8 miljoen dollar) en Michael Jordan (1,4 miljoen dollar).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook