Tim Declercq heeft zowel afgezien als genoten van het eerste koersweekend. Zaterdag loodste hij zijn ploegmaat Davide Ballerini mee naar de zege in de Omloop het Nieuwsblad, zondag zag hij vanuit zijn zetel hoe zijn collega's zich een weg naar Kuurne zwoegden.
"Het is leuk als je een bijdrage hebt geleverd aan een overwinning van de ploeg", zei de werkmier van Deceuninck-Quick Step in onze Facebook Live gisteravond. "Ik weet dat ik zelf zou tekortschieten in een finale, tenzij het een hele lange slopende koers is."
"Ik heb niet die explosiviteit om op de hellingen de boel te forceren, dus ben ik heel tevreden met de rol die ik heb in het team. In de Omloop was het mijn taak om de koers van bij de start te controleren."
Deceuninck viel niet alleen op door de zege van Ballerini, het was vooral de aanvalslust van Julian Alaphilippe die in het oog sprong.
"Als hij echt goed is, ben ik er rotsvast van overtuigd dat zelfs Wout en Mathieu hem er op een helling niet afrijden. Die gast is zo explosief en zo’n hypertalent. Dat is niet normaal."
"Maar het zijn echt 3 renners buiten catergorie. Daarna heb je een een heel zotte subtop van een 20-tal steengoeie renners die er net onder komen, maar met de vorm van de dag echt aan elkaar gewaagd zijn." (lees voort)
Lees ook
Hoe kwam het dat er in Kuurne zo weinig volk van D-QS in het uiteindelijke pelotonnetje zat? (Mauro Pauwels)
Deceuninck-QuickStep kwam zaterdag ijzersterk voor de dag, maar kon zijn stempel niet drukken in Kuurne. Hoe schat Tim Declercq de prestatie van zijn ploeg in?
"We kwamen in Kuurne met een heel andere ploeg aan de start. Met de sprinters is het altijd zaak om te kijken of ze over de Kwaremont geraken. En renners als Lampaert en Stybar hadden nog wat last van hun val in de Omloop. Dat zijn al meteen 2 pionnen minder."
"Maar uiteindelijk zaten er met Kasper Asgreen en Bert Van Lerberghe wel 2 van onze mannen in de finale. Er was een kansje om het af te maken, maar in verhouding hadden we wel een sterkere ploeg aan de start in de Omloop."
Er was een kansje om het af te maken in Kuurne, maar in verhouding hadden we wel een sterkere ploeg aan de start in de Omloop.
Titelhouder Kasper Asgreen had in het slot een enorm aandeel in de terugkeer van de achtervolgende groep op Mathieu van der Poel. Wat was het doel van zijn aanval?
"Er was een beetje miscommunicatie, want ik denk dat hij de groep wou terugbrengen voor Bert Van Lerberghe. Van Lerberghe is snel en dacht dat hij kans maakte, maar blijkbaar had hij krampen op het einde."
"Voor een sprinter is het altijd kantje boord en er werd heel hard gekoerst. Uiteindelijk waren er weinig echte sprinters mee vooraan. " (lees voort)
Lees ook
Had je Tom Pidcock nu al zo hoog ingeschat?
Thomas Pidcock (Ineos) sprintte naar een 3e plek in Kuurne-Brussel-Kuurne en reed ook een sterke Omloop het Nieuwsblad. Had Tim dat zien aankomen?
"Ik heb er lang over getwijfeld om hem in mijn Wielermanager te zetten. Het is zeker geen absolute verrassing voor mij. Ik denk dat hij een van de figuren van het openingsweekend was."
"Tom was heel sterk op de 2 dagen en ik denk dat we van die gast nog wel mooie dingen kunnen verwachten." (lees voort)
Is er iemand die je opviel in het peloton van wie je dacht: "Die is heel goed"? (Nico Van de Velde)
"Ik vond ook wel dat Jasper Stuyven al heel wat beter voor de dag kwam in Kuurne dan in de Omloop. Eigenlijk was het na de offday van Trek op de 1e dag wel heel sterk dat Mads Pedersen nu won. Maar ik denk dat ze dat zelf wel beseften en dit was de beste manier om daarop te antwoorden."
"En Arjen Livyns is toch ook wel een naam om te onthouden. Enkele jaren geleden hebben we nog samen getraind en ik volg hem al sinds zijn 1e jaar bij de profs. Moest je mij toen gezegd hebben wat hij vandaag zou presteren, ik zou het niet geloofd hebben. Absoluut een dikke chapeau voor zijn progressie. Hij rijdt heel gemakkelijk en goed." (lees voort)
Wat is juist het Wolfpack-DNA? Wat smeedt die cohesie binnen jullie ploeg? (Vinny Flammazini)
"Een van de zaken is dat het niet enkel de renners zijn, maar dat we een hecht blok vormen met iedereen: de renners, het personeel en de entourage. Er wordt op die basis ook gescout voor medewerkers en renners. Iedereen moet in het geheel passen. Renners die wel heel goed zijn maar niet in dat plaatje passen, kan Patrick Lefevere wel laten gaan. "
"Iedereen presteert op enorm hoog niveau, dus je moet altijd klaar zijn, want anders word je belachelijk gemaakt op training. Iedereen stuwt mekaar naar een hoger niveau."