Ga naar de inhoud

Bagioli beloont aanvalslust van D-QS met zege in Drôme Classic

Andrea Bagioli heeft zijn ploeg Deceuninck-Quick Step een 6e zege van het voorjaar bezorgd. De 21-jarige Italiaan soleerde naar de zege in de Royal Bernard Drôme Classic. Met Mikkel Honoré mocht er nog een ploegmakker mee op het podium.

In de koers van 180 kilometer koos een viertal voor de vlucht vooruit, maar Deceuninck-Quick Step hield alles netjes onder controle. Zij kregen steun van Qhubeka Assos, EF Education-Nippo en Alpecin-Fenix om het kwartet in te rekenen op 32 kilometer van de finish.


Daarna regende het aanvalletjes. Op 25 kilometer deed Dries Devenyns het peloton uit elkaar spatten, maar uiteindelijk werd ook hij bij de lurven gevat. Het sein voor ploegmaat Rémi Cavagna om het te proberen, maar ook hij werd gevat door een stevig uitgedund peloton van nog zo'n 40 renners.     

 

De derde aanval van een renner van Deceuninck-Quick Step was de goeie. Met nog 10 kilometer op de teller wist Bagioli op de laatste helling van de dag het verschil te maken. Hij sloeg een klein gaatje, gaf die voorsprong niet meer af en soleerde naar de zege in Eurre.

 

 De Zuid-Afrikaan Daryl Impey werd tweede, Honoré derde. De eerste Belg werd Jan Bakelants op plek 15.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De top 10

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het podium met twee renners van Deceuninck-Quick Step