Yves Lampaert: "Ballerini moet zelfs Van Aert en Van der Poel kunnen volgen"

  Lampaert en Alaphilippe vieren de zege van hun Italiaanse ploegmakker.

  Met de Italiaan Davide Ballerini heeft Deceuninck-Quick Step een nieuw wapen voor de komende weken. "We hebben er een kopman bij", weet ploegmaat Yves Lampaert. "Een machine", vult wereldkampioen Julian Alaphilippe aan. "We gaan nog plezier aan hem beleven", gelooft ploegleider Tom Steels.

  Lampaert: "Ballero is echt katterap"

  Davide Ballerini is een sterke sprinter, maar met zijn bonkig lijf beschikt de Italiaan over meer troeven. ""Ballero" zit in de vorm van zijn leven. Wij hebben er een kopman bij, want hij is echt "katterap"", sprak Yves Lampaert.

   

  "Als hij zich kan sparen, zie ik hem zelfs meegaan met Van Aert en Van der Poel", gelooft de voormalige Belgische kampioen.

   

  Lampaert zelf bolde als 56e over de streep, op 40 seconden van de winnaar. "Tactisch was het een moeilijke koers. We waren wel verbaasd dat Alaphilippe alleen kwam te zitten. Gelukkig hadden we Ballerini nog. Na de Bosberg hebben we vol voor hem gereden."

   

  Lampaert moest zich in de finale wegcijferen na een val. "Wat er gebeurd is, weet ik niet. Lag er wat zand of wat stof misschien? Voor ik het wist, ging ik onderuit. Gelukkig zat Tim (Declercq, red) nog bij mij. Pas op de Muur heb ik kunnen aanpikken."

  Alaphilippe: "Hij is een machine"

  Julian Alaphilippe pakte in de finale uit met een stevige knal op de Berendries. 

   

  "Toen ik aanviel, wist ik dat ik mijn solo moeilijk tot op de streep zou dragen, maar we hebben een magnifieke koers gereden", vindt de wereldkampioen. "Van bij de start hebben we onze verantwoordelijkheid genomen."

   

  "Ik wist ook dat we Davide (Ballerini, red) achter de hand hadden. We zijn erg blij voor hem."

   

  "Hij is een machine. Dat zagen we al tijdens onze winterstage. Daarom gingen we ook voluit voor hem."

  Steels: "Gaan nog plezier aan hem beleven"

  Tom Steels kan alleen maar beamen. "Met Ballerini hebben we niet alleen een supersnelle renner, maar ook een die de hellingen goed verteert", weet de ploegleider. "Daarom mocht hij zich ook medekopman noemen."

   

  "Julian Alaphilippe voelde weer niet hoe sterk hij is", lacht Steels, "maar daardoor kon Ballerini zijn krachten sparen. Dat draaide dus goed uit. Op de Bosberg wisten we dat we alles op hem moesten zetten."

   

  "En de komende weken gaan we hem nog zien", gelooft de voormalige sprintkampioen. "Ballerini houdt van zulke wedstrijden en hij is ervoor gebouwd. Daarom is hij ook naar onze ploeg gekomen."

   

  "We gaan nog veel plezier aan hem beleven. Zeker omdat hij ook graag aanvalt. Normaal gezien hadden we hem vorig jaar al opgesteld in de klassiekers. Door de rare kalender is het de Giro geworden."

  De komende weken gaan we hem nog zien. Ballerini houdt van deze wedstrijden.

  Tom Steels

  Omloop Het Nieuwsblad klassement

  Lees ook