Renaat Schotte: "Deceuninck beschikt over het rijkste schaakbord"

  Renaat Schotte en Maarten Vangramberen

  Renaat Schotte en Maarten Vangramberen kaarten met u na over de Omloop.

  Na de eerste koers op Vlaamse bodem heeft u in een livesessie op Facebook vragen mogen stellen aan onze man op de motor Renaat Schotte. Hij maakte vanmiddag de Omloop Het Nieuwsblad mee vanaf de eerste rij.

  Zal Trek-Segafredo revanche nemen nadat ze door de mand gevallen zijn? (Corneel Iemants)

  Renaat Schotte: "Ik was heel verbaasd dat noch Stuyven, noch Pedersen, noch Theuns mee waren voorin. Ik weet niet wat er met die mannen gebeurd is."

   

  "Ik denk dat het te vroeg is om de conclusie te trekken dat ze sportief door de mand gevallen zijn. Jasper Stuyven en Mads Pedersen hebben alleen nog maar trainingskampen achter de rug."

   

  "Heeft dat hen de das omgedaan? Ook dat is te vroeg om daarover te oordelen. Ze kunnen bij wijze van spreke meteen terugslaan."

  Ik denk dat het te vroeg is om de conclusie te trekken dat ze sportief door de mand gevallen zijn.

  Renaat Schotte

  Jasper Stuyven: "Niet de dag waar we op hadden gehoopt"

  Zal de tandem Naesen - Van Avermaet werken op termijn? (Aaron Geenens)

  Renaat Schotte: "Daar twijfel ik niet aan. Vandaag was niet het soort wedstrijd waarin we dat hadden kunnen zien. Van Avermaet zat alleen in dat groepje waaruit Alaphilippe wegreed. Dat is net de situatie waarin hij niet mag zitten."

   

  "Als ze met z'n tweeën in een grote finale zitten, is dat een wereld van verschil. Dan kan je echt wel makkelijker schuiven en tactisch antwoorden op demarrages. In een finale waar het echt van details afhangt, is dat levensbelangrijk. De omstandigheden vandaag waren er niet om een groepje te laten wegrijden."

   

  "Alaphilippe heeft, achteraf bekeken, dan nog zijn troefkaart op het verkeerde moment uitgespeeld. Je ziet dat het onmogelijk was om nog weg te rijden op de Bosberg omdat de groep te groot was."

   

  "Dat Ballerini gewonnen heeft, is in dat opzicht geen verrassing, want hij behoorde tot de favorieten. Wel verrassend is de manier waarop, in zo'n grote groep."

  Als ze met z'n tweeën in een grote finale zitten, is dat een wereld van verschil. Dan kan je echt wel makkelijker schuiven en tactisch antwoorden op demarrages.

  Renaat Schotte

  Wereldkampioen Julian Alaphilippe gaat solo

  Zorgt Ballerini ervoor dat een renner als Sénéchal of Asgreen sneller aan de bak zal moeten in de toekomst?

  Renaat Schotte: "Neen, want dit was vandaag wel uitzonderlijk. Dit koersverloop gaan we niet al te vaak zien in een Vlaamse koers. Iedereen zat

  piepedood op de top van de Bosberg, niemand kon nog wegrijden."

   

  "Morgen in Kuurne kan er nog gesprint worden, maar in die andere wedstrijden zullen we weer een schifting met een klein groepje krijgen."

   

  "Met zijn hoge snelheid zal Ballerini ook een factor worden voor de grotere wedstrijden. Deceuninck-Quick Step zal zijn kaarten blijven uitspelen naargelang de wedstrijdsituatie."

   

  "Asgreen en Sénéchal zullen hun kans nog krijgen. De ploegleiders zullen blijven schaken op hun bord, want zij beschikken over het rijkste schaakbord van het peloton", besluit onze reporter.

  Deceuninck-Quick Step zal zijn kaarten blijven uitspelen naargelang de wedstrijdsituatie.

  Renaat Schotte

  Ballerini springt met lengtes voorsprong naar de zege

  Kijk hier naar de Facebooksessie met Maarten Vangramberen en Renaat Schotte