LA Lakers weten opnieuw wat winnen is, Kevin Durant mist All Star Game

  LeBron James was nog maar eens de uitblinker bij de Lakers.

  Na vier nederlagen op een rij hebben de LA Lakers vannacht nog eens gewonnen in de NBA. LeBron James dirigeerde zijn team naar de zege tegen Portland. Verder raakte bekend dat Kevin Durant er door een hamstringblessure niet zal bij zijn tijdens het All Star Game. Hij wordt vervangen door de Litouwer Domantas Sabonis.

  Door de blessure van sterkhouder Antony Davis en de afwezigheid van Dennis Schröder (coronaprotocol) kwamen de Lakers er de voorbije week niet aan te pas in de NBA. Ze verloren vier keer na mekaar en zakten daardoor weg naar de derde plaats in het Westen.

   

  Tegen Portland kon de titelverdediger opnieuw rekenen op Schröder en blijkbaar inspireerde de aanwezigheid van de Duitse spelverdeler het team van coach Frank Vogel.

   

  Na de rust nam LA afstand van Damian Lillard en co. om uiteindelijk te winnen met 102-93. Schröder was goed voor 22 punten, maar de Man van de Match was opnieuw LeBron James. Zijn indrukwekkende "statline": 28 punten, 11 rebounds, 7 assists, 4 steals en 3 blocks.

  De hoogtepunten van King James:

  Kevin Durant mist All Star Game

  Kevin Durant (Brooklyn Nets), dat andere uithangbord van de NBA, kreeg vannacht minder nieuws te verwerken. Zijn hamstringblessure is erger dan verwacht en daarom moet hij passen voor het All Star Game dat volgend weekend op het programma staat.

   

  Durant was één van de teamaanvoerders en wordt vervangen door Domantas Sabonis van de Indiana Pacers. Sabonis, een Litouwer, is voor de tweede keer All Star.

  NBA