John van den Brom: "Deze zege is een enorme opluchting en ontlading"

  De beelden na het laatste fluitsignaal spraken boekdelen. John van den Brom en co waren bijzonder tevreden met de eerste competitiezege van Genk in een maand. Er lijkt weer wat meer ademruimte. "Dit is echt lekker", zegt Van den Brom.

  Na een reeks slechte resultaten van Genk stond er druk op coach John van den Brom. De stoel van de Nederlander kwam deze week wankel te staan, maar na crisisberaad werd beslist Van den Brom aan boord te houden. 

   

  Tegen Charleroi heeft Genk alvast weer een stap in de goede richting gezet. Een deugddoende zege, gaf ook Van den Brom toe. "Ik ben heel opgelucht", steekt hij van wal.

   

  "Natuurlijk voor jezelf, na alle mindere resultaten van de afgelopen weken. Maar vooral ook voor het team. Ik vind nog steeds dat we een heel goed elftal hebben, je zag dat er vandaag echt een ploeg stond om resultaat te halen. Dit team wilde echt winnen."

  Ik ben heel opgelucht met deze zege in Charleroi.

  John van den Brom - Trainer Racing Genk

  "Na de 1-1 was het even wat minder, maar daarna ging mijn ploeg er weer vol voor. Het is fijn dat we daar eindelijk nog eens voor beloond werden. Wat volgde was opluchting en ontlading bij alles en iedereen. Dat was leuk om mee te maken na een lastige periode. Dit is lekker."

  "Nooit indruk gehad dat er enorme druk op mij lag"

  "Ik heb nooit de indruk gehad dat er enorme druk op mijn schouders lag. Pas op, voor mezelf leg ik die wel, hoor. Het gaat niet alleen om mij. Ik heb dat nooit gevoeld en nu nog steeds niet, omdat je wint. Wij weten waar we mee bezig zijn."

   

  "Nogmaals, dit gaat niet alleen om mij. Het gaat om iedereen die er dag en nacht mee bezig is om uit een vervelende periode te komen. De reacties die je zag na de match, ook bij bijvoorbeeld een Dimitri de Condé, dan weet je dat we er alles voor gedaan hebben." 

  Bekijk de persconferentie van Van den Brom: