Benfica gaat door diep dal: fans protesteren, coach Jesus vraagt om geduld

  Het lijkt een seizoen om snel te vergeten voor Benfica

  Met de komst van onder meer Jan Vertonghen begon de Portugese topclub Benfica met heel wat ambities aan het nieuwe seizoen, maar dat dreigt uit te draaien op een fiasco. Benfica heeft een achterstand van 15 punten in de competitie op leider en rivaal Sporting Lissabon en is nu ook uitgeschakeld in de Europa League.

  Het leek er donderdagavond even op dat Benfica de moeilijke periode een halt zou toeroepen in de Europa League tegen Arsenal. Rafa Silva maakte er net voorbij het uur 1-2 van, maar Tierney en Aubameyang draaiden de achterstand in het slot van de partij nog om.

   

  Een nieuwe domper na een zeer povere 8 op 21 in de eigen competitie: de slechtste reeks sinds het seizoen 2007/08.

   

  De fans hebben er in elk geval genoeg van en namen voorzitter Luis Filipe Vieira en coach Jorge Jesus in de afgelopen week op de korrel door spandoeken rond het stadion op te hangen. 

  Coach Jesus liet intussen weten zich niet verantwoordelijk te voelen voor de crisis: "Ik ben niet van plan te vertrekken. Begin januari stonden we nog vlakbij Sporting Lissabon, maar de coronacrisis heeft ons zwaar getroffen. We hebben alle steun nodig", reageerde  de 66-jarige Portugees emotioneel. 

  De reactie van Jorge Jesus:

  Defensieve stabiliteit, offensieve onkunde

  De oorzaak van de malaise moet statistisch gezien niet gezocht worden bij Rode Duivel Jan Vertonghen. Samen met de Argentijn Nicolas Otamendi vormt hij een stabiele defensie die in 20 competitiewedstrijden slechts 17 tegendoelpunten te verwerken kreeg.

  Het grootste probleem bevindt zich voorin waar het vertrek van doelpuntenmachine Carlos Vinicius (naar Tottenham) onvoldoende werd opgevangen. Enkel de Zwitserse international Haris Seferovic slaagde er tot nu toe met 8 doelpunten in om zijn naam geregeld op het scorebord te laten verschijnen.

  "Het zit ons allemaal tegen"

  De Marokkaanse international Adel Taarabt reageerde na de nederlaag tegen Arsenal op de malaise: "Het zit ons allemaal tegen momenteel. We kunnen niet anders dan ons richten op de volgende wedstrijd en gelukkig is er ook nog de beker."

   

  Hoewel de fans momenteel hun onvrede niet onder stoelen of banken steken, gaf Taarabt toch aan de ondersteuning te missen: "Ik wil geen excuses zoeken, maar we missen onze fans. Dat doen alle grote clubs". 

  De fans uiten hun onvrede met spandoeken:

  Lees ook