Wereldkampioen Julian Alaphilippe: "Zie mezelf niet als topfavoriet voor de Omloop"

  Julian Alaphilippe wil z'n regenboogtrui tonen in het openingsweekend.

  Wereldkampioen Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) rijdt morgen voor het eerst de Omloop het Nieuwsblad. De Fransman behoort meteen tot de topfavorieten, maar zelf houdt hij de boot wat af. "Ik ben ziekjes geweest, al gaat het de laatste dagen beter. Ik heb er zin in", zegt Alaphilippe op een persbabbel.

  "Ik ben niet de uitgesproken kopman binnen onze ploeg"

  In de Tour de La Provence bewees de 28-jarige Alaphilippe alvast dat de vorm meer dan goed zit. Hij maakte onderweg indruk en werd ook tweede in het eindklassement. "Maar dat was een andere koers, die mag je niet vergelijken met de Omloop", zegt de wereldkampioen. 

   

  "Uiteraard was ik wel blij om op deze manier aan het seizoen te beginnen. Al voelde ik me nadien wel even wat ziekjes, maar de laatste dagen gaat het beter. Qua trainingen heb ik het rustiger aan gedaan."

  Ik ga niet maar één renner in de gaten houden. Van der Poel start namelijk niet.

  Julian Alaphilippe

  "Ik vind mezelf helemaal niet de topfavoriet om de Omloop te winnen. Dit is pas mijn eerste deelname hier en ik heb er veel zin in. Ik ben ook niet de uitgesproken kopman van onze ploeg, kijk maar eens met welke renners we hier rijden. De ploeg is heel sterk en gretig. Momenteel ben ik zelfs de rustigste in het team", lacht de Fransman.


  "Wie mijn favorieten zijn? Ik heb de startlijst eerlijk gezegd nog niet bekeken. Het is niet zo dat ik één bepaalde renner in de gaten zal houden. Mathieu van der Poel staat namelijk niet aan de start."

   

  "Hij en Wout van Aert zijn er niet bij en dat is hun eigen keuze. Op zich verandert dat niets. Er zijn genoeg sterke teams en renners om te verslaan."

  Alaphilippe is ingeburgerd: appartement in Ronse en mattentaartjes

  Sinds november heeft de wereldkampioen een verblijf in Ronse. Hoe bevalt het hem in ons land? 

   

  "Ik ben altijd blij om in België te zijn. Het was fijn met het zonnetje van de voorbije dagen. In Ronse heb ik een appartementje waar ik verblijf voor de klassiekers. Niet meer, niet minder."

   

  Tijdens zijn verkenning kreeg Alaphilippe ook een mattentaartje. Hij lijkt helemaal ingeburgerd. "Dat mattentaartje was heel goed, ja. Tijdens de koers zal er helaas geen tijd zijn om even te stoppen boven op de Muur."